SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeşilay Bursa'da 1342 kişiyi bağımlılıktan kurtardı

Yeşilay Bursa Şube Başkanı İmren Çavuşoğlu, bağımlılıkla mücadele kapsamında kentteki 1342 kişinin Yeşilay Bursa Danışmanlık Merkezine başvurarak bağımlılıktan kurtulduğunu bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yeşilay Bursa'da 1342 kişiyi bağımlılıktan kurtardı

Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadele çalışmalarıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Yeşilay Bursa Şube Başkanı İmren Çavuşoğlu, bağımlılığın sadece kullananı değil, aile ve çevresini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Çavuşoğlu, bu önemli soruna, bilimsel ve kanıta dayalı metotlarla dünyaya örnek bir mücadele sergilediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Yeşilay çalışanları ve gönüllüleri olarak aynı sorumluluk bilinciyle çalışma ve faaliyetlere var gücümüzle devam ediyor, bu emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin her ilinde yer alan Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizle alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığıyla ilgili sorun yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda bağımlı aile ve yakınlarına da sürece dahil ederek bozulan yaşam düzenlerinin onarılmasına destekler veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye'nin en büyük ve yaygın bağımlılık eğitim programı olan 'Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı yürütüyor, öğrenci ve yetişkinlerin bağımlılık konusunda bilinçlenmesini sağlamak hedefiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşıyoruz. Bunun dışında okullarda sigara, alkol ve madde denemiş ya da kullanan öğrencilere, 'Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı' ile henüz bağımlılık oluşmadan engellemeye çalışıyoruz."

İmren Çavuşoğlu, bağımlılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri önleme ve müdahale çalışmalarının tümünde, topluma daha fazla fayda sağlayabilme amacını güttüklerini vurguladı.

Yeşilay Bursa Şube Başkanı İmren Çavuşoğlu

Bursa Yeşilay Danışmanlık Merkezinin, açıldığı 2019'dan bu yana 1342 kişinin hayatına dokunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Danışanlarla toplam 4 bin 258 görüşme gerçekleştirildi. Başvuru sayısını 680 ile en çok madde oluşturdu. Tütün için 262, kumar için 188, alkol için 166, internet için de 46 insanımız destek almak için Yeşilay Bursa Danışmanlık Merkezimize başvurarak tertemiz bir rotaya yelken açtı." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa Şubesi olarak 2015'ten itibaren Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen Reyhanpaşa Kültür Merkezinde çalışma ve faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi.

Şubede 185 resmi üye ve 2 bin 200 gönüllünün bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Bursa'mızın iyi ve sağlıklı olması için var gücümüzle ekibimizle çalışıyoruz. Yeşilay olarak faaliyet ve hizmetlerimizin hedef kitlelere ulaştırılması, güçlü iş birliklerini geliştirmek, sivil toplum alanını genişletebilmek, ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi ve fikir önderi olmayı sürdürebilmek amacıyla mücadele ediyoruz." ifadesini kullandı.

Toplantı, Yeşilay Stratejik İletişim Müdürü Özlem Güller Ünal'ın bağımlılık konusunda yaptığı sunumla sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.