SON DAKİKA
Hava Durumu

Yargıdan Fenerbahçe taraftarına tribün yasağına durdurma kararı

Kayseri 2. İdare Mahkemesi, Kayserispor-Fenerbahçe maçına getirilen deplasman yasağına yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2023 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Yargıdan Fenerbahçe taraftarına tribün yasağına durdurma kararı

Süper Lig'de Kayserispor ile Fenerbahçe arasında 4 Mart'ta Kayseri'de oynanacak maça Fenerbahçe taraftarının alınmayacağının açıklanması sonrası yeni bir gelişme yaşandı.

AA'nın haberine göre, Kayseri 2. İdare Mahkemesi, deplasman yasağına yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Bir gün cevap hakkı

Kayseri 2. İdare Mahkemesi'nin kararında, şu ifadelere yer verildi:

"Dava konusu işlemin Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe AŞ arasında gerçekleştirilecek müsabakada misafir tribünün kapatılarak, misafir takım taraftarlarının stadyuma alınmamasına ilişkin olduğu ve söz konusu müsabakanın 4 Mart'ta gerçekleştirileceği dikkate alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek idari işlem mahiyetinde olması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle savunma verilmesi ve ara karar gereklerinin yerine getirilmesine ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilmesine kadar dava konusu işlemin teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20. ve 27. maddeleri uyarınca savunma ve ara kararına cevap verme süresinin 1 gün olarak belirlenmesine, ara kararı gereğinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu hususunun davalı idareye bildirilmesine oy birliğiyle karar verildi."

Kayseri İl Güvenlik Kurulu maça sadece ev sahibi takımın taraftarlarının girmesine karar vermişti. Maçın bilet satış sayfasında şu açıklamaya yer verilmişti: "Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince; karşılaşmaya Fenerbahçe Misafir takım seyircisi alınmayacaktır. Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararı gereğince son 20 gün içerisinde Fenerbahçe logolu Passolig kartını iptal eden kişiler ev sahibi tribünlerden bilet/transfer alamayacaklardır."

Ne olmuştu?

Fenerbahçe'nin cumartesi günü Konyaspor'la Kadıköy'de oynadığı maçta Maraş merkezleri depremler nedeniyle "Hükümet istifa" sloganları atılmıştı. Bir gün sonra Beşiktaş tribünlerinde de aynı sloganlar atılmıştı. Tribünlere tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıklamış, slogan atan taraftarların da tespit edilmesini ve maçların seyircisiz oynanmasını istemişti. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Kayserispor, "Devletimizin yanındayız" başlıklı bir açıklama yayınlamıştı.

Fenerbahçe bu karara itiraz edip "Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir" açıklaması yapmıştı.

Kayserispor ise alınan kararın yerinde olduğunu savunmuştu. Tribünlerdeki 'Hükümet istifa' sloganlarına karşı açıklama yapan ilk kulüp olan Kayserispor'dan yapılan açıklamada, "Bizlere ulaşan ve oynanacak futbol maçına; futbol doğasına uygun olmayan, kötü niyetli yaklaşımlarla ilgili mesajlar, bizi böylesine zor bir konuda Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu’na müracaat etmeye mecbur bırakmıştır" ifadeleri kullanılmıştı. (Gazete Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.