SON DAKİKA
Hava Durumu

Fenerbahçe'den taraftar yasağına tepki: Bu karar kabul edilemez

Kayserispor deplasmanında taraftar yasağını kabul edilemez bulan Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Alınan karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2023 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2023 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Fenerbahçe'den taraftar yasağına tepki: Bu karar kabul edilemez

Fenerbahçe Spor Kulübü, 4 Mart'ta Kayserispor ile oynanacak maça taraftarının alınmama kararına tepki gösterdi. Fenerbahçe’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada kararın kabul edilemez olduğu belirtildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün açıklaması şöyle: 

"Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.

Alınan bu karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır.

Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

Fenerbahçe, Anadolu'nun her yerinde taraf tara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür.

Birleştirici bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz.

Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz."

Bahçeli seyircisiz oynanmasını istemişti

Fenerbahçe'nin cumartesi günü Konyaspor'la Kadıköy'de oynadığı maçta Kahramanmaraş merkezleri depremler nedeniyle tribünden "Hükümet istifa" tezahüratları yükselmişti. Bir gün sonra Beşiktaş tribünlerinde de aynı sloganlar atılmıştı.

Tribünlere tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıklamış, slogan atan taraftarların da tespit edilmesini ve maçların seyircisiz oynanmasını istemişti. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından Kayserispor, "Devletimizin yanındayız" başlıklı bir açıklama yayınlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.