SON DAKİKA
Hava Durumu

SES Bursa: Çalışırken şiddete uğramak ve ölmek istemiyoruz

SES Bursa Şubesi, Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan doktora hastası tarafından yapılan tehdit ve saldırıya karşı basın açıklamasında bulundu. Başkan Açık, "Artık yeter çalışırken şiddete uğramak ve ölmek istemiyoruz. Sağlık ortamında artan şiddete karşı hükümeti gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2022 01:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2022 01:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
SES Bursa: Çalışırken şiddete uğramak ve ölmek istemiyoruz

Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan doktora hastası tarafından yapılan tehdit ve saldırıya karşı SES Bursa Şubesi açıklama yaptı.Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görev yapan doktora hastası tarafından yapılan tehdit ve saldırıya karşı SES Bursa Şubesi açıklama yaptı.

Duaçınarı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar adına açıklamayı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şube Eş Başkanı İrfan Açık okudu.

Duaçınarı Ağız ve Diş Hastanesi’nde görev yapan hekimin bir hasta tarafından sürekli tehdit ve sözlü şiddete maruz kaldığını ve can güvenliğinin olmadığını ifade eden Açık, “Buradan yetkililere sesleniyoruz, derhal önlem alınız ve fiili gerçekleştirenler hakkında soruşturma açılarak ceza verilmesi gerekmektedir” dedi.

“Haykırışlarımızı sağır sultanlar duydu, bir tek sorumlular duymadı”

"Emeğimiz değersizleştirilmiş, ekonomik, sosyal ve özlük haklarımız budanmış, hasta-hekim ilişkisi deforme olmuş, mesleğimiz itibarsızlaştırılmış ve sağlıkçılara yönelik şiddet toplumsal bir salgın halini almıştır" ifadelerini kullanan Açık, “Sağlıkta artan şiddetin sağlık sisteminin yapısal sorunları ile paralel büyüdüğü aşikardır. Bizler daha önce de meydanlarda; Caydırıcılığı ve yaptırımı olan bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılsın diye yöneticilere haykırdık. Konuyla ilgili Sağlık bakanlığından, defalarca randevu talep ettik, çözüm önerileri sunduk, bizleri dinlemelerini ve sorunu ortak bir akılla çözmeyi önerdik. Ancak bütün taleplerimiz, bütün çağrılarımız duymazdan gelindi! Haykırışlarımızı sağır sultanlar duydu, bir tek sorumlular duymadığını” söyledi.

“Çalışırken şiddete uğramak ve ölmek istemiyoruz”

Açık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Toplum sağlığını olumsuz etkileyen hiçbir soruna duyarsız kalmayacağız. Etik ve deontolojik değerleri korumaktan ve halkımıza nitelikli bir sağlık hizmeti verme kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Sağlık çalışanlarına yönelik hürmetsiz, itibarsızlaştırıcı, hekim ve hastayı karşı karşıya getirici söylemlerinize teslim olmayacağız. Artık yeter çalışırken şiddete uğramak ve ölmek istemiyoruz. Sağlık ortamında artan şiddete karşı hükümeti gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz.”

(Kaynak: Bursa Muhalif)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.