SON DAKİKA
Hava Durumu

Varank'tan İmamoğlu'na ilginç Togg şartı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Togg istediği sözlerine yanıt olarak, "Bir tur atmak istiyorsa ben ona bir tur için bu arabayı veririm ama bir şartla. Yanına Kemal Kılıçdaroğlu'nu oturtacak, önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek, sonra Osmangazi Köprüsü'nden geçecek. İzmir-İstanbul Otobanı'nı kullanacak, Çanakkale Köprüsü'nden geçecek ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar büyük bir lider olduğunu içselleştirecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 10:52
https://www.bursaport.com
Varank'tan İmamoğlu'na ilginç Togg şartı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediyesince Osmangazi ilçesi Altınova Mahallesi 11 Eylül Bulvarı'nda Bursa Bölge Adliye Mahkemesi yanında yapılan ve trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlaması beklenen Adliye Kavşağı'nın açılış törenine katıldı.

Bakan Varank programda yaptığı konuşmada, Bursa Büyükşehir Belediyesinin, ulaşım sorununu çözmek, kente ulaşım altyapıları kazandırmak için planlamalarını yaptığını ve çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Adliye Kavşağı'nın bölgenin trafik sıkışıklığını azaltacağını söyledi.

Varank, Osmangazi Köprüsü'ne yönelik eleştirilere, "Osmangazi Köprüsü'nden 23 Nisan'da tam 102 bin araç geçmiş; bu bir rekor. 'Bu köprüyü kimse kullanmaz' diyenler emin olun bu bayramda o köprüden geçmişlerdir." dedi. 

"Bu şehre hak ettiği yatırımları hep birlikte kazandırmaya devam edeceğiz"

Bakan Varank, Bursa'nın önemli bir ihracat kenti olduğuna işaret ederek, "İhracatının büyük çoğunluğunu neyle yapıyor? Tırlarla yapıyor. Eskiden nasıldı biliyor musunuz? Buradan çıkan tırlar ikinci köprüde beklerdi. Gece yarısından sonra ancak köprüden geçip o ürünlerini Avrupa'ya götürürlerdi. Saatlerce tır kuyrukları oluşurdu. Öyle bir altyapı Bursa'nın ihracatını karşılayabilir miydi? Karşılayamazdı. Onun için biz ne yapacağımızı biliyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Nasıl Bursa'da yerelde bu yatırımlara devam edeceksek, sadece ulaşımda değil, kültürde, sanatta her türlü alanda, sanayide, ticarette bu şehre hak ettiği yatırımları hep birlikte kazandırmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

"Demek ki kendi havası kendine yetmiyor ki Togg'un havasına ihtiyacı var"

Varank, Türkiye'nin otomobili projesinin bir gurur projesi olduğunu belirtti.

Bu konuda da kendilerini eleştirenler olduğunu dile getiren Varank, şöyle devam etti:

"Bizi eleştirenler de yavaş yavaş bir noktaya gelmeye başladılar. İstanbul'un bir belediye başkanı var. Şu anda İstanbul hariç Türkiye'nin her tarafını dolaşıyor. Demiş ki 'Bu Togg'u bana verseler ben bakanlardan 100 kat daha fazla havasını attırırım.' 'Bunun fabrikası nerede?' diye sormaktan, 'Bunu bana verin havasını attırayım' demeye gelmeleri aslında bir ilerleme ama aynı zamanda bir acziyetin de ifadesi. Demek ki kendi havası kendine yetmiyor ki Togg'un havasına ihtiyacı var. Biz öyle Togg'un havasını kendisine kolay attırmayız. Ben buradan, bu kürsüden tekrar bir çağrı yapayım. Eğer Türkiye'nin otomobiline binmek, bir tur atmak istiyorsa ben ona bir tur için bu arabayı veririm ama bir şartla. Yanına Kemal Kılıçdaroğlu'nu oturtacak, önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek, sonra Osmangazi Köprüsü'nden geçecek. İzmir-İstanbul Otobanı'nı kullanacak, Çanakkale Köprüsü'nden geçecek ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ne kadar büyük bir lider olduğunu içselleştirecek. O zaman kendisine bir tur için bu arabayı veririz."

Bursa Valisi Yakup Canbolat da Adliye Kavşağı'nın Bursa trafiğine nefes aldıracağını anlatarak, "Bursa'da modern anlamda belediyecilik faaliyeti yürütülüyor. Bursalıların gelecek yıllarda yaşanma ihtimali olan ulaşım problemleri Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından derhal çözüme kavuşturuluyor." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bursa'nın her geçen gün büyüdüğüne işaret ederek, "Bu noktada kavşak kaçınılmaz bir gerçekti. Kısa sürede tamamlayıp hizmete açtık. Bursa'da yeni yatırımlarımıza devam ediyoruz." dedi.

Bakan Varank, program öncesinde bir simitçinin tüm simitlerini satın alarak, açılışa katılanlara ikram etti.

Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Abdulkadir Şahin, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekili adayları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.