SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkoğlu: Bursa neden sahipsiz Sayın Varank?

İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın kararına rağmen, Bursa’da ücretsiz toplu ulaşımın 3 gün yerine, sadece 1 gün yapılmasına tepki göstererek Bakan Varank’ı hedef aldı. Türkoğlu, “İftarda, sahurda siyaset yaparak atıp tutmak kolay. Hani Bursa’ya sahip çıkmaya gelmiştin Sn. Bakan!. Bursalılara 3 günlük ücretsiz ulaşımı neden çok gördünüz?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2023 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2023 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkoğlu: Bursa neden sahipsiz Sayın Varank?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 1 günlük ücretsiz toplu ulaşım kararının Bursa’ya ve Bursalılara karşı büyük bir haksızlık olduğunu söyeyen İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı SelçukTürkoğlu, “Biz, Bursa hiç bu kadar sahipsiz kalmadı dediğinizde beyefendiler hop oturup hop kalkıyorlar. Gerçek olmayan bir iddiayı dile getirmişiz gibi tepki gösteriyorlar" dedi.

"Alın işte canlı bir örneğini daha yaşadık" diyen Türkoğlu, şunları kaydetti:

"İYİ Parti İl Başkanımız Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun dile getirip kamuoyunu bilgilendirdiği, ücretsiz toplu ulaşımın, sadece bayramın 1. Günü ile sınırlandırılması ne demek oluyor. Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere vatandaşlarımız 3 gün boyunca bu haktan yararlanıyorsa, 1 gün ile adeta cezalandırılan Bursalılar’ın suçu günahı ne?

Hadi, şehrimiz ile ilgili aidiyet duygusu olmadığını bildiğimiz ve adeta kerhen görev yaptığına şahit olduğunuz Sn. Başkan Alinur Aktaş bu haksızlığı Bursalılara layık gördü. Peki Bursa 2. Bölge’den 1. Sıra Milletvekili Adayı yapılan Sn. Bakan Mustafa Varank, o listede süs bitkisi olarak mı yer alıyor. Bu yanlış karardan neden bir vazife çıkarıp bariz haksızlığı gidermez? Bursa’ya sahip çıkmak için geldiğini söylerken sevimsiz bir şaka mı yapıyordu yoksa?

Bu karar alınırken, Bayramın son gününün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğu da mı unutuldu?

Hoş, bizler; milli bayramlarımızın sizler için öyle ya da böyle, bir şekilde geçiştirilmesi gereken günler formatında olduğunu çok iyi biliyoruz. Sorumluluk duygumuz ve kamusal hassasiyetimiz gereği hemşehrilerimizin haklarını savunmak adına bu soruları sormak durumundayız.

Evet, cevap verin Sn. Bakan Varank!

Neden şahit olduğunuz bu bariz haksızlık karşısında kılınızı dahi kıpırdatmıyorsunuz ve neden Bursalıları sahipsiz kalmaya devam etmeye mahkum ediyorsunuz. Yoksa siz de mi kapkara tabloyu görüp sandıktan umudu kestiniz.

Henüz yolun başında böyle karalar bağlarsanız çok üzülürüz. Unutmayın, hayat devam ediyorsa umut her zaman vardır. Bu kararı hemen düzelttirerek ilk adımı atabilirsiniz mesela; hadi biraz cesaret!"
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.