SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye'de hayat bu kadar ucuz mu?'

Maden faciasında 41 işçinin hayatını kaybettiği Bartın'ın Amasra ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ailelere kim hesap verecek? Hayat Türkiye’de bu kadar ucuz mu?" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2022 23:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2022 23:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Türkiye'de hayat bu kadar ucuz mu?'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, maden faciasının yaşandığı Bartın Amasra'da Rıdvan Acet'in Kazpınarı Köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu daha sonra, facianın yaşandığı Amasra Taş Kömürü İşletmelerine giderek bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda da bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hastanede tedavi gören yaralı madenci Kemal Berberoğlu'nu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Gerçekten öfke doluyum, gerçekten üzgünüm. Biz 21. yüzyıldayız arkadaşlar, 21. yüzyılda. Maden işçilerinin çalışma koşullarını öğrenmek için, görmek için bir yılbaşı gecesini yerin yüzlerce metre altında maden işçileriyle geçirdim. Alın teri döküyor bu insanlar. Bu insanların can güvenliğini sağlamak sosyal devlet dediğimiz devletin görevidir. Soma’yı unutmadık, Ermenek’i unutmadık. Şimdi burada 41 kardeşimiz hayatını kaybetti. Neden sadece bu maden kazaları, kitle ölümleri Türkiye’de oluyor? Dünyanın başka bir ülkesinde maden çıkarılmıyor mu? Orada niye insanlar ölmüyor? Bizden daha fazla kömür çıkarıyorlar. Önlem alacağız diyorlar. Siz 20 yıldır neredesiniz? Nerede önlem alacaksınız? Bu ailelere kim hesap verecek? Hayat Türkiye’de bu kadar ucuz mu?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.