SON DAKİKA
Hava Durumu

TKP'den 9 Nisan'da Ankara'da büyük halk buluşması

Türkiye Komünist Partisi, 9 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Ankara Atatürk Spor Salonu’nda "Büyük Halk Buluşması-TKP Hakkında Her Şeyi Anlatıyoruz" başlığıyla bir buluşma gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TKP'den 9 Nisan'da Ankara'da büyük halk buluşması

Türkiye Komünist Partisi, 9 Nisan Pazar günü saat 15.00'te Ankara Atatürk Spor Salonu’nda "Büyük Halk Buluşması-TKP Hakkında Her Şeyi Anlatıyoruz" başlığıyla bir buluşma gerçekleştirecek. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, 9 Nisan buluşması öncesi deprem bölgesindeki tablo, TKP'nin bölgedeki çalışmaları, seçim dönemindeki adaylık tartışmaları ve 9 Nisan buluşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

'BARINMA VE YEMEK SORUNLARINA EKONOMİK ZORLUKLAR EKLENDİ'

Okuyan, deprem bölgesindeki yaşma koşullarında bir iyileşme olmadığını belirterek, "Depremin üzerinden süre geçtikçe yeni sorunlar ekleniyor. Barınma, su, yemek gibi başlıklara ekonomik zorluklar eklendi. Bölgede zaten yaygın bir yoksulluk vardı, depremle birlikte birçok işyeri kapandı, tarım ve hayvancılık darbe yedi, işsizlik had safhada. Depremden sağ kurtulan yurttaşlarımız hayatlarını yeniden kurmak gibi son derece maliyetli bir sürecin içine girdiler" diye konuştu.

'SOSYAL MEDYADAKİ ATMOSFER SOKAĞA YANSIMIYOR'

Okuyan, seçim sürecinde siyasette canlılığın olmamasının temel nedenini "siyasetin medya ve sosyal medyaya sıkıştırılması, gerçek hayattan koparılması" olarak yorumladı. Okuyan, "Halkın siyaset yapmasının önüne geçilmesi, edilgenleşmesi için uğraşıyorlar. Sosyal medyaya bakarsanız bayağı canlı bir atmosfer var. Bir kısım “sol” da bunu sevdi ve buradan besleniyor. Bu sokağa yansımıyor" ifadelerini kullandı. 

"Popüler isimler etrafında bir tartışma yürüyor" diyen Okuyan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçimler ünlü kişiler, ucuz polemikler ve aritmetik hesaplara sıkıştırıldı. Ancak düzen partilerini belli bir vadede büyük bir hayal kırıklığı bekliyor. Yoksul halk kesimlerinde, emekçiler arasında duygusal bir kopuş başladı."

TKP milletvekili adaylarını 9 Nisan'daki buluşmada tanıtacak

9 Nisan'da Ankara'da gerçekleştirilecek buluşma için Okuyan, "Milletvekili adaylarımızın tamamı orada olacak. TKP seçim sürecine ve Türkiye’nin gerçeklerine ilişkin yeni değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşacak." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.