SON DAKİKA
Hava Durumu

'Seçimlerin sonuçlarını etkilemeye dönük bir Saray darbesi'

Emek ve Özgürlük İttifakı, 21 kentte siyasetçi, sanatçı, gazetece ve avukatların gözaltına alınmasına ilişkin, "14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını etkilemeye dönük bir Saray darbesidir" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Seçimlerin sonuçlarını etkilemeye dönük bir Saray darbesi'

Emek ve Özgürlük İttifakı, 25 Nisan salı günün 21 kentte sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarla siyasetçi, gazeteci, sanatçı ve avukatların gözaltına alınmasına ilişkin yazılı basın açıklamasında bulundu. Gözaltıların 'siyasi operasyon' olarak ifade edildiği açıklamada, "14 Mayıs seçimlerinin sonuçlarını etkilemeye dönük bir Saray darbesidir" denildi. 

Açıklama şöyle devam etti:

"Kaybedeceğini gören AKP-MHP iktidarının polisleriyle, savcılarıyla, hakimleriyle giriştiği seçim kampanyasının bir ayağıdır. Yalanlarla, gerçekle alakası olmayan uyduruk ifadelerle gerçekleştirilen bir kumpastır. Halkımızın iradesinin sandığa yansıması için canla başla çalışan siyasetçilerimizi etkisiz kılma, halkın haber alma hakkı için yoğun emek veren özgür basını susturma, avukatları sandık güvenliğinden alıkoyma amacıyla yapılmıştır. 

Amed Şehir Tiyatrosu ve sanatçılar kayyım atandığı ilk andan itibaren halkın iradesinin gasp edilmesine karşı canla başla mücadele etmiş halkımızın onurlu evlatlarıdır. Sahnesiyle, sazıyla, sesiyle mücadele eden sanatçılar susturulmak istenmektedir. Dün olduğu gibi bugün de sanatçılar susmayacak, toplumun sesi olmaya devam edecek."

Muhalefete de çağrı yapılan açıklamada, "Her suskunluk faşizmi daha da büyütecektir." denildi. Gözaltına alınan isimlerin serbest bırakılmasının istendiği açıklamada, tutuklanan gazeteci Abdurrahman Gök'ün "Faşizm yenilecek, hiç merak etmeyin. Bu faşizan düzen defolup gidecek. Kahrolsun faşizm, yaşasın özgür basın!" sözleri yer aldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.