SON DAKİKA
Hava Durumu

Sarıbal: Narenciye üreticileri destek bekliyor

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, depremin tarım sektörünü vurduğuna dikkat çekti. Sarıbal, narenciye üreticilerinin dalında kalan ürünleri için destek istediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Sarıbal: Narenciye üreticileri destek bekliyor

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, deprem bölgesinden yaptığı açıklamada narenciye üreticilerinin sorunlarını değerlendirdi.

Depremin tarım sektörünü de vurduğunu söyleyen Sarıbal, önemli narenciye üretim merkezlerden biri olan Hatay’da, narenciye üreticilerinin dalında kalan ürünleri için destek istediğini belirtti. 

“Gelecek yıl ürün olmayacak”

Önemli ihracat ürünlerinden biri olan narenciye sahip çıkılmasını gerektiğini belirten CHP Bursa Milletvekili ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, “Deprem, gerçekten Türkiye’yi adeta büyük bir kaosa çevirdi. Bütün iş dünyası, insanlık ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Erzin, narenciyenin en önemli bölgelerinden biri binlerce ton limon, portakal, mandalina dalında. Eğer limonlar hasat edilmezse gelecek yılın ürünü de olmayacak. Erzin üreticisi acil yardım bekliyor” dedi.

“Limonlar bir an önce hasat edilmeli”

Deprem nedeniyle dalında kalan limonun toplanmasını gerektiğini belirten Sarıbal, “Limonlarımızı alsınlar kabzımallara, tüccarlara, yerel yöneticilere, bütün ülkenin duyarlı insanlarına bir kez daha sesleniyoruz. Limonlar bir an önce hasat edilmeli, Erzin çiftçisi gelecek yılın ürünü için çalışmasına devam etmeli ve dalında ürün çürümemeli. Dayanışma büyütür, dayanışma yaşatır, dayanışma acılarımızı azaltır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.