SON DAKİKA
Hava Durumu

Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na destek şartı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak, "Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ve kuruluş ilkelerine sahip çıkacağınız zaman sizi destekleriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 23:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Özdağ'dan Kılıçdaroğlu'na destek şartı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, bazı şartlara uymaları halinde Doğru Parti ve Adalet Partisi ile birlikte destek vereceklerini söyledi.

AA'nın haberine göre Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında CHP'nin çeşitli çevrelerce "kuşatma altına" alındığını savundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'acilen bu çevreleri etrafından uzaklaştırması gerektiğini' söyleyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün partisinin Genel Başkanı olduğunuzu, Atatürk'ün koltuğunda oturduğunuzu hatırlayın ve bu bahsettiğim PKK artıklarını, saray artıklarını, FETÖ artıklarını etrafınızdan uzaklaştırın. Ayrıca Parlamenter demokrasiye geçiş belgesi adında yayınlamış olduğunuz belgede 1921 Anayasasından hareket ettiğinizi açıklamışsınız. Bunun devleti yeniden kurmak olduğunu siz de biliyorsunuz. Ancak, Atatürk devleti doğru temeller üzerine kurmuştur. Atatürk'ün kurduğu devleti sorgulamak, hiç kimsenin haddi değildir. Bu Atatürk'ün kurduğu partinin hiç haddi değildir, olmamalıdır."

Kılıçdaroğlu'nun, "1924 Anayasasını temel aldığını, milli, üniter ve laik devletten yana olduğunu, özerklik çabalarını desteklemeyeceğini, sayılarının 13 milyonu bulduğunu belirttiği sığınmacı ve kaçağı gerekirse zorla ülkelerine göndereceğini açıklamasını" beklediklerini ifade eden Özdağ, "Eğer bunları yaparsanız, kaybedeceğiniz oyun çok daha fazlasını Türkiye Cumhuriyetine, Atatürk'e sadık, Atatürk'ün koyduğu ilkelere bağlı ve milli, üniter, laik devleti benimseyen yurttaşlardan alacağınız oylarla telafi edeceksiniz. Bu ilkeleri desteklerseniz biz de sizi destekleriz. Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz de da benim aracılığımla sizi destekleyeceğini ifade ettiler." (Duvar)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.