SON DAKİKA
Hava Durumu

'Nilüfer'in en kıymetli yerine de göz diktiler'

İYİ Parti İl Başkanı Türkoğlu, TOFAŞ Spor Salonu yanındaki 6.53 hektarlık arazinin, kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı olarak tescil edilip, ticari alan ve konut imarına açılması girişimine tepki gösterdi. 

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Nilüfer'in en kıymetli yerine de göz diktiler'

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Nilüfer’de TOFAŞ Spor Salonu yanındaki 6.53 hektarlık arazinin, kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı olarak tescil edilerek, ticari alan ve konut imarına açılmak istenmesine tepki gösterdi. Vakıflar, Hazine ve TEDAŞ mülkiyetindeki rekreasyon ve yeşil alan olarak ayrılmış olan arazinin, yapılaşmaya açılmasının Bursa adına yeni bir imar cinayeti anlamına geldiğine değinen Türkoğlu, “Gider ayak yangından mal kaçırma derdine düşenler, rant hırsıyla şehrimizi talan ediyor. Bu kez de Nilüfer’in altın gibi kıymetli arazilerinden birinden daha rant devşirme derdindeler. Yazıklar olsun” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı olarak partililer ile birlikte söz konusu yerde basın açıklaması yapan Türkoğlu, "Burası gerçekte rekreasyon ve yeşil alan olarak ayrılmış çok kıymetli bir arazi ve hemen yanıbaşımızdaki, sağlık alanı olarak ayrılan yerle bütünleşik bir konumda bulunuyor. Bu bölgeyi konuta ve ticari alana açtıktan sonra, sıra az ilerdeki Nilüfer halk konserlerinin yapıldığı, aslında hastane arazisi olarak ayrılan yere gelecek." diye konuştu.

1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarının imar değişikliğinin rant amacıyla hazırlandığını ileri süren Türkoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Niyetinizi ‘Kentsel dönüşüm ve geliştirme alanı’ adı altında kamufle ederek, geçtiğimiz Temmuz ayında Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirerek zaten belli etmiştiniz. Bu noktada o gün, İYİ Parti olarak Meclis Üyelerimizin red kararı verdiğinin de altını önemle çizmek isteriz. Nilüfer’in göbeğindeki en değerli arazilerin de üzerinde devasa bir betonköy yükseltmeyi kafaya koymuşlar."

Bölgenin 1/1000’lik planında yapılacak olan inşaatların sadece yüzde 50’sinin konuta ayrılmış olduğunu belirten Türkoğlu, "Kalan yüzde 50’sinin ticaret alanı olarak belirlenmesi, rantsal beklentinin hangi boyutlarda olduğunu gören gözler önüne zaten seriyor. Ha projede bir de ne var biliyor musunuz? Özel ortaokul alanı var. Yani bu bölgeye bir devlet okulunun kazandırılmasını bile Nilüferlilere çok görüyorlar." şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.