SON DAKİKA
Hava Durumu

Kılıçdaroğlu ve Buldan deprem bölgesinde biraraya geldi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan deprem bölgesindeki ziyaretleri sırasında Diyarbakır'da ortak açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2023 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2023 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kılıçdaroğlu ve Buldan deprem bölgesinde biraraya geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Kahramanmaraş merkezli iki depremin etkilediği bölgedeki ziyaretleri sırasında Diyarbakır'da buluştu. İki lider burada ortak açıklama yaptı.

Diyarbakır’daki Sözel Apartmanının enkazında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Buldan, felaketin nedenlerine ilişkin Kılıçdaroğlu ile görüş alışverişinde bulundu. Kılıçdaroğlu Buldan’a başsağlığı dilerken, Buldan da “Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Buldan, Sözel Apartmanı enkazına ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Kentimize hoş geldiniz" diyen Pervin Buldan, Sözel Apartmanının 9 katlı bir bina olduğunu ve enkazın altında 20-25 kişinin kaldığının tahmin edildiğini söyledi. Bugün enkazdan bir annenin sağ olarak kurtarıldığını aktaran Buldan, şunları söyledi:

"Hala umut var. Hepimizin acıları aynı, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Özellikle iktidarın bu afette enkazın altında kaldığını belirtmek isterim. Şu da bir gerçek; enkazın altından insanlık çıktı bu depremde. Siyasi görüşü ne olursa olsun, mezhebi ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun insanlar bir dayanışma umuduyla birbirlerine sahip çıktılar. Bugün ayakta kalmamızın tek sebebi bu. Bizleri, toplumu birleştirecek olan da bu dayanışma ruhudur.

Yaramız ve acımız çok büyük. Bu acıları en kısada zamanda sarmak ve telafi etmek durumundayız. Diyarbakır’da belki çok fazla yıkım yok, ancak enkazın altında hala insanlar var. İlk günden beri bütün imkanlarımızı seferber ettik. Biliyorsunuz belediye eşbaşkanlarımız cezaevinde, onların yerine kayyımlar atandı. Belediyelerimiz gasp edildi. Bu durum olmamış olsaydı, bu yaralar çok daha çabuk sarılmış olacaktı. Hepimize geçmiş olsun, hepimizin başı sağ olsun."

Pervin Buldan'ın ardından konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hepimizin başı sağ olsun. Türkiye’de herkesin kalbi bu bölge için atıyor. Deprem bizi, toplumu birbirine kenetledi" dedi.

"Acıları sarmak, beraber olmak, birlikte olmak istiyoruz. Acıları paylaştığımız zaman azaltabileceğimize inanıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Elbette binaların, inşaatların sağlıklı yapılmamasının, bunların düzenli kontrol edilmemesinin bir başka sorunu var. Ama en büyük sorun, depremin yaşandığı bu ortamda gördüğümüz kadarıyla, tutarlı ve sağlıklı bir koordinasyonun olmamasıdır. Bu koordinasyonun olmamasının getirdiği büyük acılar var. Ama biz enkaz kaldırma alanlarında çalışan, emek harcayan -AFAD var, STK’lar var, gönüllüler var- herkese yürekten teşekkür ederiz. Sonuçta yaralarımızı saracaklar, acılarımızı biraz hafifletecekler. Ben gerçekten deprem bölgesindeki bütün illeri gezdim, acıları paylaştık. Acılar hepimizin ortak acısı. Siz de ifade ettiniz bunu, ortak acıyı paylaşacağız. İnşallah Türkiye bir daha benzer acılar yaşamaz, yaralar kısa sürede sarılır. Sonuçta güzel memleketimizde hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.