SON DAKİKA
Hava Durumu

İmamoğlu Bursa'da: Bursa hak ettiği şekilde yönetilmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa ve ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu, esnaf ziyaretlerinde Bursalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. İmamoğlu, Nilüfer'de yaptığı konuşmasında Bursa'nın hak ettiği şekilde yönetilmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2023 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2023 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İmamoğlu Bursa'da: Bursa hak ettiği şekilde yönetilmiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa turuna Gemlik’te başladı. Vatandaşların yoğun ilgisi altında İstiklal Caddesi’nde esnaf ziyaretlerini gerçekleştiren İmamoğlu’na Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan eşlik etti. İlçe meydanında bir sehpanın üzerine çıkarak Gemliklilere kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, “Bu bir haysiyet mücadelesidir. Demokrasi mücadelesidir. Adalet mücadelesidir. Bu mücadelenin sonucunda, ülkemizin her ferdinin kazanacağı bir mücadele olacak” dedi. 

CELAL BAYAR’IN UMURBEY’DEKİ ANIT MEZARINI ZİYARET ETTİ

İmamoğlu, Gemlik’ten Umurbey’e geçerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 3’ncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarını, eski bakanlardan Turhan Tayan ve Mehmet Gazioğlu ile birlikte ziyaret etti. Bayar’ın kabri başında dua eden İmamoğlu, Umurbey Meydanı’nda toplanan vatandaşlara, asırlık bir çınar ağacının altında hitap etti. İmamoğlu, “Bugün Celal Bayar isminin tam da olduğu yerde, ülkemizin hak, hukuk, adalet, demokrasi, mücadelesinden de bahsetmeden geçilmez. Rahmetli Bayar, sadece ülkemizin Cumhurbaşkanı, sadece Kuvayı Milliyeci, kurtuluş mücadelesinde mücadele etmiş, sonrasında ülkemizin gelişimine hem iktisadi hem diğer alanlarda hizmet etmiş birisi değil; aynı zamanda ülkemizin demokrasisine de çok özel hizmetleri olan bir insan. Çok partili sisteme geçiş ve sonrasında siyasi mücadelenin içerisinde olmuş, çağdaşlaşma anlamında adım atmış bir büyüğümüz” diye konuştu. 

“İSTANBUL’UN VE ÜLKEMİZİN HER SOKAĞINDA OLACAĞIM”

Bugün Bursa’da, yarın Bilecik’te olacağını aktaran İmamoğlu, şunları söyledi:

“Daha sonraki günler, İstanbul'un her sokağında ve ülkemizin her sokağında, her sathında olacağım. Bunu anlatacağım. Çünkü bugünün iktidarı, verdiği cezayı ya da yaptığı bu müdahaleyi Ekrem İmamoğlu'na değil, 16 milyon İstanbulluya, hatta 86 milyon yurttaşımıza yapmıştır. Milli iradeyi yok saymıştır.”

CUMA NAMAZI SONRASI İMAMOĞLU İZDİHAMI 

Gemlik’ten Osmangazi ilçesine geçen İmamoğlu, cuma namazını tarihi Ulu Cami’de kıldı. Namaz sonrasında İmamoğlu’nu kalabalık karşıladı. İmamoğlu’na gösterilen yoğun ilgi, zaman zaman izdihama dönüştü. İmamoğlu, tarihi Kapalıçarşı’da yapmak istediği esnaf ziyaretlerini, yoğunluk nedeniyle, kısmi olarak gerçekleştirebildi. İmamoğlu, Kapalıçarşı ziyaretini zorlukla da olsa tamamlayarak Nilüfer ilçesine geçti. 

İMAMOĞLU NİLÜFER’DE: BURSA HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLMİYOR

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i makamında ziyaret eden İmamoğlu, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa konuştu. Taktığı Bursaspor atkısıyla konuşma yapacağı platforma çıkan İmamoğlu, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğuna vurgu yaptı. Bursa’nın hak ettiği şekilde yönetilmediğini belirten İmamoğlu, “Bursa için gelecekte çok güzel günlerin bizi beklediğini hem 2023 için hem de 2024 için coşkuyla, ümitle ve de kararlılıkla söylüyorum buradan” dedi. 

Türkiye’nin muazzam bir insan kaynağına sahip olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: 

“Bu ülkede Cumhuriyet’imiz var, bize emanet. Yüzüncü yılına girdi. Şimdi iki kavramı daha bununla buluşturduğumuzda, önümüzde hiçbir engel yok. Bir tanesi; en güçlü haliyle demokrasi. Demokrasiyle buluşacağız. Bir diğeri, adaletle buluşacağız. Adaleti, siyasetin silahı olan olarak kullanan o akıldan kurtaracağız. Yargının bağımsızlığıyla, adil bir ülkeyi hep birlikte var edeceğiz. İşte bunları yan yana koyduğumuzda, biz, 21’nci yüzyılla ilgili o hayallerimizin her birisini teker teker hayata geçireceğiz. Kimlerin sayesinde? Deneyimli, güzel insanlarımızın sayesinde. Biz, bu güzel işleri, Türkiye'nin pırıl pırıl genç nüfusuyla başaracağız.”

İMAMOĞLU MUDANYA’DA: “TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE'Yİ VAR ETME KONUSUNDA BURADAN YOLA ÇIKTIK”

İmamoğlu’nun Nilüfer’den sonraki durağı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yere sahip Mudanya ilçesi oldu. İmamoğlu, ilçede Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından karşılandı. Mudanya sahilini dolduran binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla İmamoğlu’nu sevgi gösterileriyle karşıladı. Bir sandalyenin üzerine çıkarak vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, konuşmasında Mudanya Mütarekesi’nin Türkiye Cumhuriyeti için önemine dikkat çekti. “Milletimizin, 86 milyon insanımızın geçmişinin emekleriyle, atasıyla, ninesiyle, dedesiyle, varını yoğunu ortaya koyarak ülkemizin bağımsızlığı için, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde büyük bir mücadele verildi” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bize güçlü bir demokrasi lazım. İşte 6 siyasi partimiz, Altılı Masa’mız. Ben o ittifakla seçildim İstanbul'da. O ittifak devam ediyor. O ittifak büyüdü, güçlendirildi. Şimdi biz, şimdi biz o Altılı Masa’nın verdiği mücadeleye, hep birlikte destek olacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.