SON DAKİKA
Hava Durumu

Emek ve Özgürlük ittifakı Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı

Emek ve Özgürlük İttifakı, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Emek ve Özgürlük ittifakı Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı

Emek ve Özgürlük İttifakı, yaptığı yazılı basın açıklamasında 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. Türkiye'nin siyasi, toplumsal ve ekonomik krizlerin bir arada yaşandığı kriz şartlarında tarihinin en önemli seçimine girdiğinin belirtildiği açıklamada, Emek ve Demokrasi İttifakı adıyla bir araya gelindiği kaydedildi. 

Açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmama, parlamento seçimlerine ise ittifak çatısı altında girme kararı aldık. Türkiye siyasetinin bu kırılma aşamasında, üzerimize düşen tarihi görevi hem geleneğimize hem de gelecek kuşaklara borcumuz kapsamında yerine getirme konusunda mutabık kaldık. Bu kapsamda 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz." denildi. 

Milletvekilliği seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı'na, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verme çağrısı yapılan açıklamada, "Bilinmelidir ki Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçiminde faşizme karşı zafer elde etmenin tek yolu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaktan geçmemektedir. Bilakis, faşizmi geriletmenin en önemli mecralarından biri TBMM’de çoğunluğu sağlayacak aritmetiği sağlamaktır. Tüm ezilenleri, yok sayılanları, hak gaspına uğrayanları ve sömürülenleri parlamentoda temsil etmenin tek yolu Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında toplanmak ve parlamentoda söz, yetki, karar sahibi haline gelmektir." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.