SON DAKİKA
Hava Durumu

Elektrik ve doğalgazda seçim indirimi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nisan ayında elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayide kullanılan doğalgazda nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Elektrik ve doğalgazda seçim indirimi

Partisinin Meclis Grup Toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, elektrik doğalgaza seçim öncesinde indirim kararı açıkladı.

"Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz" diyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Sanayicilerimizin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğalgaz tarifesinde, nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.

Kamuya ve özel sektöre ait ocaklarda görev yapan 10 bin madencimiz deprem bölgesinde canla başla çalışarak milletimizin gönlünü kazandı. Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na 1000 yeni madenci alarak madencilerimize şükranlarımızı ifade edeceğiz, hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız.

Güvenlik korucularımıza da bir müjdemiz olacak. Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden önceki uygulamaya göre emekli oldukları için aylıkları düşük kalan yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz.

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de 2 bin liraya çıkardık. Hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeme, kayıpları telafi etme sözümüzü adım adım yerine getiriyoruz.

Ankara-Sivas Hızlı Tren hattında seferlerin başlama heyecanını yaşayacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.