SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'li Adıgüzel: Suriye, Afganistan, Irak, Libya ve İran doğumlu 215 bin seçmen tespit ettik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Suriye, Afganistan, Irak, Libya ve İran doğumlu 215 bin seçmen tespit ettiklerini, bunların 115 binin 2019 seçimlerinden sonra ilk kez oy kullanacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2023 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2023 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP'li Adıgüzel: Suriye, Afganistan, Irak, Libya ve İran doğumlu 215 bin seçmen tespit ettik

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) aldıkları veriler çerçevesindeki yabancı seçmen sayısını açıkladı. CHP'li yönetici; Suriye, Afganistan, Irak, Libya ve İran doğumlu 215 bin seçmen tespit ettiklerini, bunların 115 binin 2019 seçimlerinden sonra ilk kez oy kullanacağını belirtti.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan Adıgüzel, yatırım karşılığı vatandaşlık verildiğini belirterek, “Acaba bir gecede seçmen listelerinde milyonlarca artış olur mu?” diyerek belli aralıklarla listeleri aldıklarını ve kontrol ettiklerini söyledi.

CHP'li yönetici, oy sayımından sonra önemli olanın ıslak imzalı tutanağın alınması olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Dünyanın en üst teknolojisini de yapsak, roket teknolojisi de yapsak 973 ilçede, 50 bini aşkın köy ve mahallede işini, görevini iyi yapacak 200 bini aşkın görevliye ihtiyacımız var. Bir yandan da kendi aramızda seçim için felaket senaryolarını konuşuyoruz, bunun üzerine çalışıyoruz."

"Kadıköy’deki bir sandıkta 15 kişi görevlendirip Urfa Akçakale’de kimse yoksa bir anlamı yok" diyen Adıgüzel, geçen dönem  bin 35 sandığa görevli bulamadıklarını, bu dönem CHP olarak hedeflerinin her sandıkta en az bir CHP’li, iki de Millet İttifakı görevlisinin bulunması olduğunu aktardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.