SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP İl Başkanı Özkan'dan BUSKİ'ye çağrı

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, afet bölgesinden Bursa'ya gelen depremzedelerden su aboneliği için güvence bedeli alınmamasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
CHP İl Başkanı Özkan'dan BUSKİ'ye çağrı

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi BUSKİ'ye çağrıda bulunarak, afet bölgesinden Bursa'ya gelen depremzedelerin abonelik başvurularında abonelik güvence bedeli alınmaması için gerekenin yapılmasını istedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara yönelik bir karar alarak; depremden etkilenen vatandaşların ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın, elektrik ve doğalgaz için yeni abonelik yaptırırken OHAL süresi boyunca güvence bedeli alınmayacağına karar verdiğini hatırlatan CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, şunları söyledi:

"Ancak BUSKİ’nin benzer bir karar almamış olması nedeniyle, Bursa’ya gelen depremzedelerden su aboneliği için güvence bedeli talep edildiğini öğrendik. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve BUSKİ’ye çağrımızdır. Afet bölgesinden Bursa’ya gelen depremzedelerden abonelik güvence bedeli alınmaması ayrıca Dask poliçesi talep edilmemesi için gereken kararlar için ivedilikle alınmalıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.