SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bursa'da toplu ulaşım neden sadece 1 gün ücretsiz?'

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu ve CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, Bursa'da toplu ulaşımın sadece bayramın birinci günü ücretsiz olmasına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2023 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2023 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bursa'da toplu ulaşım neden sadece 1 gün ücretsiz?'

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bayramda toplu ulaşımı sadece bir gün ücretsiz yapmasına tepki gösterdi. Hasanoğlu, “Bugüne kadar Bursa’da yerleşmiş bir gelenek vardı ve bayramlarda toplu ulaşımlar ücretsiz olurdu. Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri geleneksel ücretsiz toplu taşıma hizmetini yine bayram süresince vereceklerini duyurdular. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan duyuruda ise toplu taşımanın sadece bayramın ilk günü ücretsiz olacağı belirtildi. Bu açıklamayla birlikte, neredeyse Türkiye genelinde en yüksek su ve elektrik faturalarını ödemeye mahkum edilen Bursalılar, bu kez de toplu taşıma konusunda üvey evlat muamelene tabi tutulmuş oldular" diye konuştu.

Hasanoğlu, Başkan Alinur Aktaş'ın cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Hemşehrilerimizin; Ankara, İstanbul, İzmir ya da diğer pek çok şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza göre durumlarının çok daha iyi mi olduğunu düşünüyorsunuz? Yoksa; insanlarımızın bayramın ikinci ya da üçüncü günü, bayramlaşma amaçlı ziyaretleri veya eş, dost, akraba buluşmaları olmaz; bütün hısım akraba görüşmeleri ilk gün nasılsa biter mi diye düşünüyorsunuz? Geride kalan 21 yıllık AKP iktidarı süresince, her konuda o denli güvensizlik ortamı yarattınız ki, bu kararınızın, AKP’nin bayramlaşma programının bayramın 1. Günü, muhalefet partilerinin ise bayramın 2. Günü olmasıyla bir ilgisi var mı diye de sormak zorunda kalıyoruz. Bizlerin, bayramlaşma programlarımıza katılımla ilgili bir sorun ya da endişesi yok ama sizler; gerçekten de, muhalefet partilerinin bayramlaşma programına iştirak oranının düşük olması için böyle bir karar almış olabilir misiniz?"

Hasanoğlu, Aktaş'a bu kararını gözden geçirmesini ve Bursa’da toplu taşımanın bayram boyunca, yani 21-22 ve 23 Nisan’da da ücretsiz yapılmasını tavsiye etti. 

'ÜCRETSİZ ULAŞIMI 3 GÜNE ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUZ'

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Turgut Özkan ise, Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin Ramazan Bayramı'nın 3 günü boyunca ücretsiz olması gerektiği halde Bursa'da ücretsiz ulaşım uygulamasının tek günle sınırlandırıldığını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hatasını düzeltmesini istedi. Özkan, "Bursa'da da toplu ulaşımın 21-22-23 Nisan tarihleri boyunca 3 gün süreyle ücretsiz olmasında kamu yararı bulunmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bu konuda gerekeni yapmaya ve ücretsiz ulaşımı 3 güne çıkarmaya davet ediyoruz." dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.