SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bu emri kim verdiyse mertçe çıksın karşıma!'

İYİ Parti’nin yarın yapılacak Bursa İl Kongresi'nin duyurusu ile ilgili pankartlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince toplatıldı. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Valilik ve Emniyet’ten izin alınarak asılan pankartlarımız kimi rahatsız ettiyse, toplatılma emrini kim verdiyse mertçe çıksın karşıma!” diyerek sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Bu emri kim verdiyse mertçe çıksın karşıma!'

İYİ Parti’nin hafta sonu yapılacak Bursa İl Kongresi'nin duyurusuna ilişkin pankartların Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince toplatılmasına sert tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, partisinin yükselişinden rahatsızlık duyanların, asılan pankartlardan bile korktuklarını söyledi.

İYİ Parti Bursa 3. Olağan İl Kongresi'nin 29 Ocak Pazar Günü saat 12.30’da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacağını belirten Türkoğlu, bununla ilgili duyuru niteliği taşıyan pankartların da Valilik ve Emniyete yapılan yasal izin bildirimleriyle birlikte, şehrin belli başlı kavşak ve noktalarına asıldığını ifade etti.

Pankartların büyük bölümünün Büyükşehir Zabıtası ekiplerince toplatıldığını gördüklerini aktaran Selçuk Türkoğlu, "Daha, Cumhurbaşkanı’nın mitingiyle ilgili afiş ve pankartlar bile, üzerinden geçmesine rağmen yerlerinde dururken, İYİ Parti kongre duyurularının apar topar, üstelik partimize de bilgi verilme zahmetine dahi katlanılmadan toplatılmasının anlamı nedir?" diye sordu.

Türkoğlu şunları söyledi:

"Valilik ve Emniyet’e yaptığımız resmi izin bildirimleri ortadayken, zabıtanın aldığı toplatma kararının, yasal hiç bir dayanağı yoktur ve olay kasıtlı bir zorbalığa dönüşmüştür. Büyükşehir Zabıta Müdürlüğü’ne bu talimatı kim verdiyse, kapalı kapışar ardına saklanmasın, mertçe çıksın ortaya ve gerçek korku gerekçesini açıklasın.

Biz bu korkunun İYİ Parti’nin yerelde ve genelde yükselişinden kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Ancak bilsinler ki, korkunun ecele faydası olmaz. Bizler bütün bu engellemeler ve çirkinliklerinize rağmen, yine en coşkulu kongrelerimizden birini daha gerçekleştireceğiz. Tam bir demokrasi şöleninin yaşanacağı genel kurulumuz, yine örnek bir yarışın olacağı, iktidara giden yolumuzu aydınlatacak çok önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyacaktır.

Bu haksızlığı yapanlar da; aldıkları bu karar ve yaptıkları bu adaletsiz uygulamalardan hicap duyarak utanacaklardır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.