SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç'tan açıklama: Seçimler anayasa değiştirilerek ertelenmeli

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, seçimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet ile yapacağı görüşmelerin ardından anayasa değişikliği yapılarak ertelenmesi gerektiğini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 23:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Arınç'tan açıklama: Seçimler anayasa değiştirilerek ertelenmeli

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı AKP'li Bülent Arınç, "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım. Bu bir tercih değil zarurettir" dedi.

Twitter hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gündeme gelen seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına ilişkin görüşlerini paylaşan Arınç, "Büyük Milletimizin Başı Sağolsun" başlıklı yazılı açıklamasında yaklaşan seçimlerle ilgili kritik bir çağrıda bulundu.

Seçimlerin acilen ertelenmesi gerektiğini savunan Bülent Arınç, "Ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç'ın açıklamasından bazı bölümler şöyle:

"Vatandaşlarımız şu an seçim değil yaşam mücadelesi veriyor. Ahval bu iken bazı siyasetçilerin ve gazetecilerin seçimin mayısta mı haziranda mı yapılacağını tartıştığını görüyoruz. Allah'tan korkun, hala enkaz altında cesetler var. Seçmenden bahsedilmezken seçimden bahsetmek nasıl mümkün oluyor?

Ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım

Benim seçimleri erteleme konusundaki naçizane düşüncelerim şunlardır:

Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir.

İkinci tercihim Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nin ötelenerek Kasım 2023'te yapılmasıdır.

Üçüncü tercihim ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır.

Anayasa’nın 78. Maddesini ileri sürerek seçimlerin sadece savaş sebebiyle ertelenmesinin mümkün olduğunu söyleyenlere tek cevap yeterli olacaktır. Evet, bu hüküm var ama anayasalar kutsal metinler değillerdir.

Yasama organı her zaman anayasa maddesini ilga edebilir, değiştirebilir ve yenisini koyabilir. Yapılacak basit, Cumhurbaşkanı muhalefetle görüşüp, 78. Maddeye bir fıkra eklenmesini sağlayarak, nitelikli çoğunlukla sorun çözülebilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.