SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener'den Erdoğan'ın 'gömeceğiz' sözlerine yanıt: Başımıza bir şey gelirse sorumlusu odur

İYİ Parti lideri Akşener, "Bize çemkirip bizi gayri millî görenlerin, yerli ve milli olmadığımızı iddia edenlerin hatta teröristlerle yan yana kabul edilip bizi teröristlerle yan yana gömeceklermiş. Bir Cumhurbaşkanı için ne kadar ayıp bir şey. Yarın başımıza bir şey gelirse sorumlusu odur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 23:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 23:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Akşener'den Erdoğan'ın 'gömeceğiz' sözlerine yanıt: Başımıza bir şey gelirse sorumlusu odur

SÖZCÜ TV'de Liderler Özel programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" başlıklı videosuna ilişkin olarak, "Böyle bir açıklamayı yapmak durumunda kaldığını hissetmesinden kalbim çok acıdı" dedi.

Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefeti terörist suçlamasıyla hedef alarak, "gömeceğiz" sözlerine yanıt vererek, "Bize çemkirip bizi gayri millî görenlerin, yerli ve milli olmadığımızı iddia edenlerin hatta teröristlerle yan yana kabul edilip bizi teröristlerle yan yana gömeceklermiş. Bir Cumhurbaşkanı için ne kadar ayıp bir şey. Yarın başımıza bir şey gelirse sorumlusu odur" ifadelerini kullandı.

Partisinin TBMM grup toplantısında kürsüye koyduğu kovanlarla ilgili konuşan Akşener, şunları söyledi:

"Öncelikle onlar mermi değil kovandı. Kovan olduğunu söyleyeyim, yanlış anlaşılmasın. Çünkü ben eski İçişleri Bakanı’yım. Oraya mermi koyduğum zaman başka bir manası olur. Kovan koyduğunuz zaman o mermiyi atanlara mesajdır. Türkiye'de çok uzun bir zamandır gazeteciler saldırıya uğruyor, siyasi partilerin genel başkanları, örneğin Sayın Kılıçdaroğlu lince uğruyor… Selçuk Özdağ ölümden döndü. Benim basın danışmanım Sayın İde saldırıya uğradı. İstanbul İl Başkanımız yumruklandı. Benim evim basıldı. Gencecik bir akademisyen katledildi Ankara'da. En son çok ilginç bir biçimde partimizin İstanbul il başkanlığı kurşunlandı. Böyle bir durumda birincisi benim bütün mesajım bu ülkeyi yöneten, o kovanların tamamı, Sayın Erdoğan. Şu anda bu ülkenin Cumhurbaşkanı, hepimizin canını, namusunu, şerefini korumakla mükellef bir kişi. Sayın Erdoğan'a mesajdı. Tehdit anlamında değil. ‘Baktıklarını, göz yumduklarını gör…  Kutudan alıp attıklarım ise… Kadınlar bilir bunu, mesela Güneydoğu'da ailelerin kavgasını ya ailenin en genci ya da ailenin en yaşlısı engeller. Çıkarır eşarbını, tülbentini atar yere, o açık başı görmemek için bütün erkekler arkasına döner, mecburen barışırlar.  Yine Türk kültüründe bütün pislikleri biz toprağa atarız. Ve bunu kadınlar atar. Yani kovan da onlardan birisi. Ben tarihçiyim. Dikkat ederseniz insanların üzerine atmadım. Gökyüzüne de fırlatmadım. Ben onları yere attım. Yani sembolize ettiği şey topraktır, toprakta kaybolmasıdır. Artık bu işlerin bitmesi lazım geldiğini anlatan, sembolize ettiği yer orasıdır.  Adıyaman'da bir iki kişi çıkıp; bir tanesi mezarlıkta… Ama orada Kılıçdaroğlu'nun sakinliği, beyefendiliğini hep beraber gördük. O mezarlığa yakışacak bir tavırdı onunkisi. Orada yatanlara ve onları ziyarete gelmişlere duyulan derin bir saygıydı. Organize olduklarını düşünüyorum.

Akşener, Erdoğan'ın "Terörist başı Öcalan’ı çıkaracakmış. Bu ülke terör devleti değildir. Türkiye asla bu terör örgütlerinin oyuncağı değildir. Bu 7’li masa iyice dağıttı” şeklindeki sözlerine de şu karşılığı verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Erdoğan böyle yapacak yani el kol sallanacak. İşte ertesi gün tehdit edecek, ediyor zaten.

Bugün mesela tam izleyemedim. Size gelirken bir arkadaşım atmış. Mitingte bir terör videosu göstermiş. İçeriğini bilmiyorum yani bakamadığım için. Ama mesela Sayın Kılıçdaroğlu’nun Abdullah Öcalan’ı affedeceğini, çıkaracağını söylediğini söylemiş. Ben de yanındaymışım, hiçbir şey dememişim. Külliyen yalan. Sayın Kılıçdaroğlu’na da büyük hakaret, büyük haksızlık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Millet İttifakı’na yönelik “Cudi, Gabar, Tendürek, Besler’de teröristleri gömdük mü? Gömdük. Şimdi gelin hep beraber 14 Mayıs’ta bu 7’li masayı gömelim. Bunu yapacak mısınız?” dediğini hatırlatan Aytunç Erkin’in sorusuna, Akşener şöyle yanıt verdi:

“Yani zorla dürtüyorlar adamı. Yahu arkadaş, sayın Erdoğan sol elinde PKK var senin, tutuyorlar hâlâ, sağ elinde de Hizbullah var ya. Birisi yani Kürtlerin bebeklerini bile öldüren bir kanlı örgüt, öbürü de Gaffar Okkan’ı öldüren bir kanlı örgüt. Kime ne diyorsun ki? Dolayısıyla bu konuşmalar dahi, savaşa mı gidiyoruz arkadaş? Seçime gidiyoruz alt tarafı. Cenge gidiyoruz şu anda bu dille.

İşte bulundukları bu yeri kaybetmemek için her şeyi yapmak gibi, her dili konuşmak gibi bir tavırları var. Biz bu üçkağıda, bu katakulliye düşmeyeceğiz. Bir, beraber olacağız, ayrışma noktalarımıza saygı duyacağız, farklılıklarımıza saygı duyacağız. Bu ülkeye, bu sistemi değiştirip demokrasi getireceğiz.”

Kandil'den gelen açıklamalara: "Üçkağıt"

Akşener, Erkin’in “PKK’nın sözde yöneticilerinin Millet İttifakı’nı destekliyormuş gibi açıklamalar yapmalarına ne diyorsunuz?” sorusuna da “Onun da üçkağıt olduğunu düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.

"Başımıza bir şey gelirse sorumlusu o"

Akşener, kendilerine yönelik tehditlerden de Erdoğan’ı sorumlu tutarak, “Bize çemkirip bizi gayri millî görenlerin, yerli ve milli olmadığımızı iddia edenlerin hatta teröristlerle yan yana kabul edilip bizi teröristlerle yan yana gömeceklermiş. Bir cumhurbaşkanı için ne kadar ayıp bir şey, hiç yakışmaz bir cumhurbaşkanına böyle bir tehdit. Yarın başımıza bir şey gelirse sorumlusu O’dur.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.