SON DAKİKA
Hava Durumu

TRT'de başörtülü spiker dönemi

TRT ekranlarında ilk kez başörtülü bir spiker haber bülteni sundu. Feyza Çiğdem Tahmaz, TRT Türk'te saat önceki gün 17.00 bülteninde sunduğu "Dünyanın Haberi" adlı programa başörtüsüyle çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2013 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2013 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
TRT'de başörtülü spiker dönemi

Böylece Tahmaz, TRT'nin Türkçe yayın yapan kanallarına çıkan ilk başörtülü spiker oldu. Daha önce TRT Şeş'te bir başörtülü spiker program sunmuştu.

Hilal TV'de spiker olan Tahmaz, buradaki görevinden istifa ederek geçtiğimiz günlerde TRT Türk'e geçti. Tahmaz, Eyüp İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nden Sosyal Bilimler ve İlahiyat okudu. 2009 yılında TV Net ile televizyon ekranlarına çıkmaya başlayan Tahmaz, Hilal TV'de haftasonları öğle ve ana haber bültenlerini sunuyordu.

'Aşılması gerek'

Bir dönem Ak Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları'nda da görev alan Tahmaz, bir röportajında, "Başörtülü olarak haber sunmanızla ilgili çevrenizden ne tür tepkiler alıyorsunuz" sorusuna, şöyle yanıt vermişti.

"Başörtülüsün, TV'de ne işin var'a benzer herhangi bir yaklaşımla karşılaşmadım. Her ne kadar son yıllarda ekranlarda başörtülü sunucu görsek de televizyonlarda başörtülü spiker görmek pek mümkün değil. Ne yazık ki 28 Şubat süreci ile insanlar inançlarından ötürü büyük bir ayrımcılığa maruz bırakıldılar. Artık bunların aşılması gerektiğini düşünüyorum. Benden önce haber spikerliği yapan meslektaşlarımla beraber aslında bir nevi 28 Şubat'ın artık devam etmeyeceğini söylüyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.