SON DAKİKA
Hava Durumu

Merdan Yanardağ: Çok öfkeliyim, onları içeride bırakarak çıkmaktan utanıyorum

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi. Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman’ı hatırlatan Yanardağ "Çok öfkeliyim, onları içeride bırakarak çıkmaktan utanıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 22:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Merdan Yanardağ: Çok öfkeliyim, onları içeride bırakarak çıkmaktan utanıyorum

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Mahkeme Yanardağ’a 2 yıl 6 ay hapis cezası ve tahliye kararı verdi. Yanardağ akşam saatlerinde 101 gündür tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’nden tahliye edildi.

Silivri Cezaevi için “Burası rejimin zulmünün simgesidir” diyen Yanardağ’ın cezaevi önünde açıklama özetle şöyle:

“Bugüne kadar gösterilen dayanışma nedeniyle kamuoyunun, Türkiye’nin demokrasi güçlerinin, ileri güçlerinin, medya kuruluşlarının, basın meslek örgütlerinin, sendikaların, siyasi partilerin çok geniş bir desteği vardı.

‘ESİR ALINMIŞ VE İMHA EDİLMEYE ÇALIŞILIYORLAR’

Hapishanede dayanışma önemli. Ben tahliye olduğum için sevdiklerime, yakınlarına kavuştuğum için mutluyum ama aynı zamanda içinde derin bir yarayla… Can var içeride, Osman var, Tayfun var. Orada esir alınmış gibi, ağır bir saldırı altındalar ve imha edilmeye çalışılıyorlar. İçeride çok sayıda suçsuz arkadaşımız var.

‘HESAPLAŞMA MAHKEMESİ’YDİ’

Gezi direnişi davasında da ortaya bir yasa koydular. İleriye yönelik bir içtihat oluşturmaya çalışıyorlar. Demokratik hak ve özgürlükleri fiilen mahkeme kararlarıyla sınırlamak, basın özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü sınırlamaya çalışıyorlar. Devlete infaz yasasını herkese eşit ve adil bir şekilde uygula demeyi suç saydılar. Mahkeme bir hesaplaşma mahkemesiydi. Ben kendimi değil basın ve ifade özgürlüğünü, kişi haklarını savunmaya çalıştım.

‘SİLİVRİ’DE İYİ BİR TEK ŞEYDEN BAHSEDİLEBİLİR’

Silivri Cezaevi’nde iyi bir tek bir şeyden bahsedilebilir. O da güvenlik memurlarının iyi niyetidir. Burası rejimin zulmünün simgesidir. İktidar yeni dönemde mahkeme kararlarıyla yeni rejimi inşa etmeye çalışıyor. İnfaz yasasının herkese eşit uygulanmasını suç saymaya kalktılar. Topluma gözdağı vererek sindirmeye çalışıyorlar. Ben buna boyun eğmeyeceğim.

‘ÇOK ÖFKELİYİM’

Çok öfkeliyim bunu söylemek istiyorum. Ayşenur Arslan’ı susturdular arkadaşlar. Ayşenur Arslan susturuldu. Gönül isterdi ki Ayşenur Arslan programına devam etseydi. Ama kanal yönetimi ve kendisi bir karar vermiş. Mussolini’nin ceza yasasındaki ön infazı uygulamaya çalışıyorlar. Bu kuşatmayı ancak birlikte aşabiliriz.

‘ONLARI İÇERİDE BIRAKARAK ÇIKMAKTAN UTANIYORUM’

İktidarın önünde denge ve fren mekanizması kalmadı. Öyle bir yer ki burası arkadaşlarınızla vedalaşamıyorsunuz. Yanımdaki koğuştaki arkadaşımın buzdolabı yok. Yüksek güvenlikli bir yer burası. Osman Kavala 6 yıldır sessiz sedasız soylu bir direnişte. Tayfun Kahraman, Can Atalay aynı şekilde. Onları içeride bırakarak çıkmaktan utanıyorum." (TELE 1)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.