SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Güngör Mengi hayatını kaybetti

Gazeteci Güngör Mengi İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 00:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Güngör Mengi hayatını kaybetti

Eski Sabah ve Vatan gazetelerinin başyazarı, gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada "İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem başkanlarından, Duayen Gazeteci Güngör Mengi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mengi’nin cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü öğle namazında Alsancak Hocazade Cami’nden kaldırılacak" denildi.

Güngör Mengi kimdir?

1940 doğumlu olan Güngör Mengi gazeteciliğe 1959 yılında “Demokrat İzmir” Gazetesi’nde başladı. 1964-1971 yılları arasında Ege bölgesinde yayınlanan, İzmir’de basılan Yeni Asır Gazetesi’nde Haber Müdürü olarak görev yapan Mengi 1971 yılında Yeni Asır Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra Devir Gazetesi’ne geçti, bu gazetede bir yıl yazı işleri müdürlüğü yapmasının ardından yeniden Yeni Asır Gazetesi’ne döndü.

1972-1987 yıllarında Yeni Asır Gazetesi’nde başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğü yapan Mengi daha sonra Sabah Gazetesi’nde murahhas üyelik ve yazarlık ve daha sonra başyazarlık yaptı. Sabah Gazetesi’nden ayrılıp, 2002 yılında gazeteci arkadaşlarıyla beraber Vatan Gazetesi’ni kuran Mengi bu gazetede başyazarlık yaptı.

Güngör Mengi gazeteci Ruhat Mengi ile evliydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.