SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazeteci Barış Pehlivan 5. kez cezaevine girdi

Denetimli serbestlik isteği yanıtlanmayan gazeteci Barış Pehlivan’ın itirazı kabul edilmedi. Pehlivan bugün beşinci kez cezaevine girdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2023 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2023 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazeteci Barış Pehlivan 5. kez cezaevine girdi

Yazdığı bir yazı nedeniyle hakkında açılan dava sonunda 8 ay hapis cezası alan gazeteci Barış Pehlivan, denetimli serbestlik hakkından yararlanmak için yaptığı başvurusuna yanıt verilmemesi üzerine bugün Silivri'de bulunan Marmara Açık Cezaevi'ne teslim oldu.

Gazeteci Barış Pehlivan Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Arkadaşlar ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, şu an Silivri Cezaevine de Türkiye Cumhuriyeti kimliğimle giriyorum. Orada bana Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği bir kimlik numarası var. Bunları niye hatırlatmak zorunda kalıyorum; bu toprakların bir ‘Büyük Millet Meclisi’ var, bu toprakların ‘Gazi Meclisi’ var ve bu toprakların o Gazi Meclisi’nde, bundan tam 1 ay önce, 15 Temmuz’da bir yasa çıktı. Ve o yasa 100 binden fazla kişiyi kapsıyordu. İçeride hükümlü olan cinayet hükümlülerini, tecavüz hükümlülerini, uyuşturucu satıcılarını, çocuk tacizcilerini kapsayan bir yasadan bahsediyoruz. O yasanın 2. Fıkrası, bakın maalesef bu kadar hukuk bilmek zorunda kalıyorum, geçici 10. Maddenin 2. Fıkrası benim cezaevine girmemi engelliyor. O geçici 10. Maddenin 2. Fıkrası benim özgür olmamı emrediyor. Ancak buna rağmen ben gördüğünüz gibi maalesef, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmama rağmen yasadan faydalandırılmıyorum. Bana haftalardır bir açıklama yapılmasını istiyorum. Neden ben bu ülkenin meclisinden çıkan ve beni de kapsayan yasadan faydalandırılmıyorum. Benim bir cinayet hükümlüsünden, bir tecavüz hükümlüsünden, bir uyuşturucu satıcısından, bir dolandırıcıdan daha tehlikeli olduğumu mu düşünüyorlar, ben neden faydalanamıyorum, ben buna isyan ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.