SON DAKİKA
Hava Durumu

Derginin adı belli oldu: Magma !

Yayın hazırlıkları 'Adı Bilinmeyen Dergi' olarak sürdürülen coğrafya, kültür, tarih ve arkeoloji dergisinin adı açıklandı. Atlas Dergisi'nden ayrılan bir grubun çıkaracağı 'Magma' dergisi Ekim ayında okuyucuları ile buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2014 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2014 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Derginin adı belli oldu: Magma !

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

'Adı Bilinmeyen Dergi' sloganıyla yayın hazırlıkları devam eden yeni coğrafya, kültür, tarih ve arkeoloji dergisinin adı Akçalar'da kazı çalışmaları devam eden Aktopraklık Höyüğü'ne (Arkeopark) düzenlenen gezi ile açıklandı.

Milattan Önce 6300-5500 yılları arasında yerleşim izlerinin bulunduğu Aktopraklık Höyüğü'ndeki dergi tanıtım gezisine başta Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT) olmak üzere çeşitli çevre örgütleri ile meslek odalarının temsilcileri ve doğaseverler katıldı.

İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Arkeopark Kazı Başkanı Doç. Dr. Necmi Karul'un anlatımlarıyla eşlik ettiği kalabalık grup Arkeopark'ı ilgiyle gezdi. Henüz yazının bulunmadığı döneme ilişkin ulaştıkları bilgileri paylaşan Karul, Arkeopark'taki çalışmaların devam ettiğini belirterek, çalışmalar belli bir aşamaya geldiğinde genel izlenime açılacağını bildirdi.

Doç. Dr. Necmi Karul(sağda kırımızı tişörtlü) Arkeopark'a ilişkin bilgiler verdi

İLK SAYI EKİM'DE ÇIKIYOR

Arkeopark'ın gezilmesinin ardından yeni derginin Genel Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, Magma hakkında bilgi verdi.

Magma dergisi için 20 yıllık bir birikim ve deneyimli yazar kadrosu ile yola çıktıklarını belirten Özcan Yüksek, "Sıfırdan gelsek başaramazdık. Ekolojik dengeyi korumayı hedefleyen bir felsefemiz var. Doğayı bozan yapılanmalar bizde yer bulamaz" dedi.

Fotoğraf ağırlıklı bir dergi çıkaracaklarını ifade eden Yüksek, bir Şaman atasözü olan "Bilmek isteyen yola çıkar" sözünü slogan olarak seçtiklerini belirterek, herkesten destek beklediklerini dile getirdi. Yüksek, "Keşfetmek için bak, dünya seni çağırıyor, Uludağ seni çağırıyor, nehirler seni çağırıyor, tarih seni çağırıyor" dedi.

Magma Genel Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek(ayakta solda) ve editör Kemal Tayfun

İlk iki sayının 2 aylık olacağını kaydeden Özcan Yüksek, Ocak 2015'ten itibaren derginin aylık olacağını ve 10 liradan satılacağını belirterek, amaçlarının 50 bin adet basmak olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.