SON DAKİKA
Hava Durumu

Kadın konukevlerinde 20 yılda 17 bin 737 kişiye hizmet verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 20 yılda 11 bin 694 kadın ve 6 bin 43 çocuk olmak üzere toplam 17 bin 737 kişiye hizmet verildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 00:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 00:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Kadın konukevlerinde 20 yılda 17 bin 737 kişiye hizmet verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bursa'da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 20 senedir iktidar olduğu süreç içerisinde temel hareket noktalarının kimseyi geride bırakmamak ve ihtiyaç odaklı her türlü çalışmayı yapmak olduğunu söyledi.

Bakanlık çalışmaları ve Bursa'da yürütülen faaliyetleri anlatan Yanık, kadın konukevlerinin üçünün Bursa'da olduğunu belirtti. Yanık, şunları söyledi:

"Kadınları koruyan ve onları yeni bir hayata hazırlayan konukevlerimiz 20 yılda 11 bin 694 kadın ve 6 bin 43 çocuk olmak üzere toplam 17 bin 737 kişiye hizmet sundu. Bu arada şunu paylaşmak istiyorum, kadın konukevi ifadesi daha çok kadına yönelik şiddeti çağrıştıran ve buraya gelen her vatandaşımızın, her kadınımızın şiddet mağduru olduğu gibi bir algıyı oluşturuyor. Kadın konukevlerimizde hizmet alan kadınlarımızın yaklaşık yüzde 52'si, 53'ü barınma ihtiyacı için gelen arkadaşlarımız. Geriye kalan yüzde 47-48 gibi oran da şiddet mağduru için maalesef gelen ve beraberinde gelen çocuklar gayet tabii ki."

Yanık, şiddete ilişkin yaklaşımlarının da "sıfır tolerans" olduğunu vurgulayarak, "Hiçbir şiddet mağduru vaka kalmayıncaya kadar bununla mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Bunu sağlayıncaya kadar özellikle aile içi şiddetle, kadına yönelik şiddetle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.