SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Almanya arasındaki gerginlik büyüyor

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemleri sırasında AB ve AP'ye yaptığı sert eleştirilerin yarattığı gerginlik devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Türkiye ve Almanya arasındaki gerginlik büyüyor

Alman "spiegelonline" sitesine göre, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Alman Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Almanya'nın Türkiye ile AB müzakerelerinde yeni bir başlık açılmasına izin vermeyeceği yolundaki haberler üzerine AB Bakanı Egemen Bağış'ın Merkel hükümetine yönelik yaptığı açıklamalar Berlin'in tepkisini çekti. Buna karşılık Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'nin de Türk Dışişleri'ne çağrıldığı bildirildi.

Hür Demokrat Partili olan Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'ye yakın çevreler, toplantının TSİ 14.30'da olacağını duyurdu. Anca edinilen bilgiye göre görüşme bu saatten daha önce başladı ve TSİ 15.00 sularında sona erdi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andreas Peschke, büyükelçinin bakanlığa çağrılmasının nedeni olarak Türk hükümetinin yaptığı açıklamaları gösterdi. Pesche ayrıca, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerde bazı fasıllardaki blokajın devam ettiğini ancak bu konuda sadece Almanya'nın değil farklı AB üyesi ülkelerin de aynı tutumda olduğunu söyledi.

Berlin'deki görüşmeden kısa süre sonra da Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'un de Türk Dışişleri'ne çağrıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.