SON DAKİKA
Hava Durumu

Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da arama kurtarma faaliyetlerinin neticelendirildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Şanlıurfa'da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Bakan Nebati, depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Şanlıurfa'da açıklamalarda bulundu.

İlde 170 vatandaşın vefat ettiğini dile getiren Nebati, çevre illerde vefat eden 110 kişinin de ile nakledildiğini söyledi.

Nebati, bugün itibarıyla Şanlıurfa'da 3 bin 423 kişinin taburcu edildiğini, 39 kişinin acil serviste, 110 yaralının ise yoğun bakım ünitelerinde tedavilerinin devam ettiğini, 328 kişinin de hastanelerdeki servislerde tedavilerinin sürdürüldüğünü bildirdi.

Vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileyen Nebati, depremler sonrasında ilçeler de dahil olmak üzere Şanlıurfa genelinde 253 yapının kullanılamaz hale geldiğini, bunların 19'unda arama kurtarma faaliyetlerinin yürütüldüğünü dile getirdi.

Nebati, şu ana kadar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı 117 ekibin ildeki 12 bin 172 binada hasar tespit çalışmalarını tamamladığını, diğer hasar tespit çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü ifade ederek, "Şu an itibarıyla ilimizde arama kurtarma faaliyetleri neticelendirilmiştir. Tüm imkanlarımızla artık ilimizde rehabilitasyon ve yaraları sarmaya odaklanmış durumdayız." diye konuştu.

Deprem sonrası çadır kentlerin ivedi bir şekilde kurularak vatandaşların istifadesine sunulduğunu belirten Nebati, şöyle devam etti:

"Öte yandan, ilimizde bulunan 493 toplanma noktasında da vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulunmaya devam edilmektedir. Deprem sonrası normale dönme sürecini en kısa sürede tamamlayacağız. Şanlıurfa ilimizde temel ihtiyaç, gıda maddeleri ile akaryakıtın erişimi ve tedarikinde herhangi bir problem ya da aksama bulunmamaktadır. İlimizde fırınlarımız, marketlerimiz, restoranlarımız açık olup normalleşme süreci başlamıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.