SON DAKİKA
Hava Durumu

PKK'nin Suriye planı özerk yönetim

PKK'nin, Suriye'de çıkabilecek olası bir savaşın ardından, Kuzey Irak'taki gibi bir Kürt özerk bölgesinin oluşması için yoğun bir çaba içine girdiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2011 00:54
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2011 00:54
https://www.bursaport.com
PKK'nin Suriye planı özerk yönetim

Türkiye-Irak sınırına yakın bölgelerde, aşiretler arasında birlik sağlanması için propaganda faaliyetlerini arttıran PKK'nin silah dağıttığı iddia edildi.

Örgütün Suriye'de oluşabilecek kargaşadan, 'Özerk Kürt yönetimi' elde etmeyi planladığı belirtildi.

Ortadoğu'daki olayların Suriye'ye sıçramasıyla birlikte, aşiret yapıları nedeniyle dağınık duran Kürtler arasında birlik çağrıları yaptığı belirtilen PKK, 'Kürt milliyetçiliği' propagandasına ağırlık verdi. Plana göre, Kürtler arasında birliği sağlamak amacıyla Kültürel haklar talebine birinci aşamada ağırlık veren PKK, bu ülkedeki Kürtlerin siyasal hayata katılması için çalıştığı kaydedildi.

PKK SİLAH DAĞITIYOR

Suriye'de çıkacak iç savaş sırasında, kasabalarda lokal kalan sokak gösterilerini büyük kentlere yaymayı planlayan PKK'nın, kırsal kesimde, özellikle Irak sınırındaki Kürtlere silah dağıttığı iddia edildi.

Suriye'nin, Kuzey ve Kuzeydoğusunda, Türkiye-Irak sınırındaki bölgelerinde ağırlıklı olarak yaşayan Kürtleri, olası iç kargaşadan federasyon sistemiyle Suriye'den ayırmayı planlayan PKK'nın, Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt yönetimi modelini 'şimdilik' cazip bir örnek olarak gösterdiği kaydedildi.

ensonhaber.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.