SON DAKİKA
Hava Durumu

O yolda yine araç devrildi; 2'si ağır 48 yaralı

Mühendislik hataları yüzünden sıkça yaşanan kazalar nedeniyle ağır taşıtların geçişi yasaklanan Doburca-İnkaya arasındaki Uludağ yoluna giren öğrenci tur otobüsünün devrilmesi sonucu 2'si ağır 48 kişi yaralandı. Aynı yolda daha önce de 2 otobüs ve 1 midibüsün devrilmesi sonucu 6 kişi ölmüş 77 kişi yaralanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2019 20:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2019 20:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
O yolda yine araç devrildi; 2'si ağır 48 yaralı

Yapım hataları yüzünden sık sık ölüm ve yaralama ile sonuçlanan kazalar nedeniyle ağır taşıtların geçişi yasaklanan Doburca-İnkaya arasındaki Uludağ yoluna giren öğrenci tur otobüsünün devrilmesi sonucu 2'si ağır 48 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan gezi için gelen Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan H.C. idaresindeki 34 DE 8542 plakalı tur otobüsü, Uludağ dönüşü Dobruca mevkisinde kaza yaptı.

Otobüsün devrilmesinin ardından can pazarının yaşandığı bölgeye çok sayıda 112 Acil Servis, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi sevk edildi.

Kazada, otobüsteki 41 öğrenci ve 6 öğretmen ile şoför yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere götürülürken, 2 ağır yaralı, Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Devrilen otobüs vinç yardımıyla kaldırılırken, otobüs şoförü gözaltına alındı.

Daha önceki kazalar; 6 ölü 77 yaralı

Bursa'da Uludağ'a gidiş gelişte kestirme olması amacıyla yapılan rampası dik, virajları keskin olan Doburca-İnkaya yolunda daha önce de 2 otobüs, 1 midibüs ve kamyonetin devrilmesi sonucu 6 kişi ölmüş 77 kişi yaralanmıştı.

MMO Şube Başkanı Düşünceli: Yol, 'yol değil'

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şbesi Başkanı Fikri Düşünceli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Doburca-İnkaya arasındaki yolda bugüne kadar çok sayıda ölüm ve yaralama ile sonuçlanan kaza meydana geldiğini hatırlatarak, "Aynı yol, aynı yer, aynı kaza! Defalarca uyardık, defalarca önerdik, ama nafile. Önlem almak için daha kaç canın gitmesi gerekiyor. Önlem alamıyorsanız kapatın bu yolu. Çünkü teknik olarak bu yol 'yol değil'. Yaralı çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun der, acil şifalar dileriz." dedi.

İşte o yolda meydana gelen kazalar:

AYNI YOLDA ÜÇÜNCÜ FECİ KAZA

GİRİLMESİ YASAK OLAN YOLDA KAZA YAPINCA KAÇTILAR

BU YOL DAHA KAÇ KİŞİYE MEZAR OLACAK?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.