SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da karada ve denizde Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet'in ilanının 99. yıldönümü, Mudanya’da gurur ve coşkuyla kutlandı. Mudanya sokaklarını, bayram sevinci sardı, Cumhuriyet coşkusu denize taştı. yelkenli tekneler, yaptıkları Cumhuriyet korteji ile yine unutulmaz bir kutlamaya imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2022 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2022 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanya'da karada ve denizde Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş temellerinin atıldığı Mudanya’da Cumhuriyetin ilanının 99. yıldönümü coşku ve gururla kutlandı. Kaymakamlık binasında tebriklerin kabulüyle başlayan kutlamalar, Kapalı Spor Salonu’ndaki etkinliklerle devam etti. Dart, voleybol, masa tenisi, satranç, resim, şiir, kompozisyon turnuva ve yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Kutlamalar, Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın yanı sıra Mudanya protokolü, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Mudanyalıların kortej yürüyüşüyle devam etti. 7’den 77’ye kalbi Cumhuriyet sevgisiyle atan, Cumhuriyete aşkla bağlı Mudanyalılar, sokakları bayram sevinciyle doldurdu. Mudanyalılar, geleneksel Cumhuriyet yürüyüşünde Mudanya Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde Türk bayrakları ile Kapalı Spor Salonu’ndan İskele Meydanı’na yürüdü.

Cumhuriyet coşkusu denizde de yükseldi

Laik, demokratik, çağdaş Türkiye’nin temeli Cumhuriyetin 99. yılı kutlamalarında Mudanya’da sevgi denize taştı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında yelkenli tekneler, yaptıkları Cumhuriyet korteji ile yine güzel bir kutlamaya imza attı. BUDO İskelesi’nden demir alan teknelerin oluşturduğu Cumhuriyet seyir korteji ile deniz, bayraklarla kırmızı beyaza boyandı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Cumhuriyet kenti Mudanya’da Cumhuriyetin tüm değerlerinin sonsuza kadar yaşatılacağını belirtirken, “En büyük bayramımızı Mudanya’nın dört bir yanında gün boyu kutlamaya devam edeceğiz. Bu akşam Güzelyalı Atatürk Parkı’nda gerçekleştireceğimiz araç kortejinin ardından İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na Cumhuriyet için yürüyecek, Mudanya’nın kalbinde Zuhal Olcay, Anıl Piyancı ve Contra ile buluşacağız. Gelin, aşkla bağlı olduğumuz Cumhuriyetimize sevgimizi hep birlikte haykıralım” dedi.

Osmangazi Rotary Kulübü'nün Bursa 10. Klasik Otomobil Cumhuriyet Turu Mütareke Meydanı’ndan başladı.

Kutlamalar  Zuhal Olcay, Anıl Piyancı ve Contra konseriyle devam etti

Mudanya Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında akşam saatlerinde de ünlü sanatçı Zuhal Olcay, ardından Anıl Piyancı ve Contra sahne aldı. Mütareke Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Kutlamalar, İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na kadar süren “Cumhuriyet Yürüyüşü” ile başladı. Kutlamalara CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın, CHP il ve ilçe örgütlerinin yöneticileri, meclis üyelerinin yanı sıra Mudanyalılar katıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke Meydanı’nı dolduran vatandaşların bayramını kutlarken, Cumhuriyet değerlerinin Mudanya’da sonsuza dek yaşatılacağını söyledi. Alanı dolduran kalabalık, ünlü sanatçıların şarkılarına ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Sanatçılara çiçek vererek teşekkür eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin 99. yılında da yine çok güzeliz. Aşkla bağlı olduğumuz Cumhuriyetimize sevgimizi şarkı ve marşlarla hep birlikte haykırdık. Bugün, 99. yaşına giren Cumhuriyetimizi kutlarken, 57 yıllık ömrüne büyük bir memleket aşkını, milyonların gönlünde yaktığı hürriyet ateşini ve bir ulusun kahramanlıklarla dolu destanını sığdıran Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile vatanını canı pahasına savunan kahramanlarımızı bir kez daha andık. Yıllar geçtikçe daha da büyüyen bir aşkla bağlıyız Cumhuriyetimize” ifadelerini kullandı.  

Fitdans ekibi de sergiledikleri dans gösterileriyle Mütareke Meydanı’nı dolduran Bursalılara keyifli bir gece yaşattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.