SON DAKİKA
Hava Durumu

Miras için öldürülen kişinin katil zanlıları yargılanıyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinden tekneyle açıldıktan sonra kaybolan ve Kocaeli'nin Darıca ilçesi sahilinde cesedi bulunan Yılmaz Sezer'in (78) öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Miras için öldürülen kişinin katil zanlıları yargılanıyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinden tekneyle açıldıktan sonra kaybolan ve Kocaeli'nin Darıca ilçesi sahilinde cesedi bulunan Yılmaz Sezer'in (78) öldürülmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Bursa 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emre Çağlar D. ile Güler Ö, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz sanıklar Göksel Ş, Erdem A, Ali E. ve Ercan A. ile taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Pişman olduğunu belirten Emre Çağlar D, olaydan önce teknesini almak için anlaştığı maktulün yanına 50 bin lira nakit ve 9-10 senetle gittiğini söyleyerek önceki ifadelerini tekrarladı.

Maktulün ölümüyle ilgisi olmadığını ileri süren Güler Ö. de olayın ardından Emre Çağlar D'ye maktulü sorduğunda kendisine, "Karışma, ilgilenme. Bundan sonrası kötü olur" cevabını aldığını ve korktuğunu, bu sebeple sessiz kaldığını dile getirdi.

Avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, müşteki vekilinin dosyadaki HTS kayıtlarına ilişkin bilirkişi incelemesi yapılması yönündeki talebinin kabulüne ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ne olmuştu?

Kocaeli'nin Darıca ilçesi Pirireis Mahallesi Yelkenkaya Caddesi sahilinde 19 Eylül 2021'de ceset bulunmasının ardından çalışma başlatılmış, el ve kolları bağlı, vücudunda yara izleri olan ve yaklaşık 10 gün denizde kaldığı değerlendirilen kişinin Yılmaz Sezer olduğu belirlenmişti.

Gemlik'ten denize açılan Sezer'in yatı ve teknesi bulunduğu bilgisi üzerine soruşturmayı genişleten ekipler, cesetle aynı yerde, üzerinde kopmuş vinç mekanizması bulunan ahşap sandığı da incelemeye almıştı. Sandık üzerindeki seri numarasından üretildiği yer ve satıldığı kişilerin bilgisine ulaşan polis, teknik ve fiziki takip sonucu yat ve teknenin Tuzla'da bir marinada demirli olduğunu tespit etmişti.

Marinadaki yatta yapılan aramada, çöp poşetlerinde ölen kişiye ait olduğu belirlenen kanlı kıyafetler ile halı, kelepçe ve bazı materyaller ele geçirilmiş, Sakarya, Bursa ve Kocaeli'de düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Aralarında ölen kişinin birlikte yaşadığı öne sürülen Güler Ö'nün de bulunduğu 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 4 zanlı ise ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Emre Çağlar D. ile Güler Ö, tutuklanmış, Güler Ö, daha sonra tahliye edilmişti.

Olaya ilişkin 6 sanık hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından dava açılmıştı. Yargılamanın başlamasının ardından alınan ara kararla Güler Ö. de tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.