SON DAKİKA
Hava Durumu

Katliamın 7. yılında adalet arayışı hala sürüyor

103 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Gar Katliamının yedinci yılında Bursa'da anma ve basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada katliamın 7. yılında adalet arayışının hala sürdüğüne vurgu yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2022 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2022 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Katliamın 7. yılında adalet arayışı hala sürüyor

Ankara'da düzenlenen "Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi"ne yapılan saldırı sonucu 103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim 2015, Ankara Gar Katliamı olarak tarihte yerini aldı. Aradan geçen 7 yıla rağmen katliama ilişkin süren davada adaletin sağlanması adına yol alınamamış olması toplumun vicdanını yaralıyor. 

DİSK, KESK, TMMOB, Bursa Tabip Odası, Bursa Demokrasi Güçleri'nin katılımıyla Fomara Meydanı'nda düzenlenen törenle 10 Ekim 2015'te hayatını kaybedenler anıldı. Alkışlı protesto ve sloganlar ile başlayan anmada saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.  

Basın açıklamasını grup adına TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Şirin Rodoplu Şimşek okudu. Katliamın 7. yılında adalet arayışının hala sürdüğüne vurgu yapan Şimşek, şunları söyledi:

"10 Ekim Ankara Gar Katliamı, Türkiye devletinin başkentinin ortasında, bütün güvenlik bürokrasinin gözleri önünde gerçekleşti. Gelinen aşamada ortaya çıkan gerçekler bu katliamın önünün açıldığı gösteriyor. Katliamı gerçekleştiren canilerin istihbarat tarafından takip edildiği, canlı bomba ihbarının olduğu, katliam sorumlularının istihbarat görevlileri ile katliam öncesinde ve sonrasında görüştüğü kamuoyuna yansımıştır. Katliamı gerçekleştiren IŞİD katilleri, patlama malzemeleri ile binlerce kilometre yolu adeta elini kolunu sallayarak, herhangi bir kontrole tabi olmadan geçmiştir.

O dönemin karanlığından iktidarını tahkim etmek isteyenler, karanlık ve katliamdan oy hesabına dönenler, şehitlerimizi statlarda yuhalatanlar, bu katliama gereken tedbirleri almayarak yol verenler, bu toplumun, tüm halklarımızın vicdanında mahkumdur."

Dünyada olduğu Türkiye'de de yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılması ve ailelerinin rehabilitasyonu için gerekli çalışmaların olması gerektiğini ifade eden Şimşek, "Bizler toplumsal hafızanın barış politikasından yana yeniden kurulması için mücadele edeceğiz. Hiçbir canımızın hatırasına halel gelmesine, 10 Ekim Katliamı’nın unutulmasına müsaade etmeyeceğiz. Birçok yerde 10 Ekim şehitlerinin adının yaşatıldığı mekanların arttığını görüyoruz. Bunların çoğalması, katliamı gerçekleştirmek isteyenlerin karanlığına en güzel yanıt olmaktadır. Evet, bizler IŞİD karanlığına, siyasi ikbalini oraya bağlayanlara teslim olmadık, olmayacağız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.