SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik'teki konteynerler deprem bölgesine gönderildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’teki Dünya Göçebe Oyunları’nda sporcuların konakladığı 56 konteyneri deprem bölgesine gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2023 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2023 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İznik'teki konteynerler deprem bölgesine gönderildi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, arama kurtarma faaliyetlerinin yanında, içme suyu hatlarının iyileştirilmesi, hasarlı yolların bakımı ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanında, bölgedeki konaklama sorununun çözümü için de devreye girdi. İznik ilçesinde bulunan konteynerler, deprem mağdurlarının konaklaması için Kahramanmaraş’a gönderildi.

Dünya Göçebe Oyunları Komitesi tarafından bu yıl İznik İlçesi’nde 4 gün boyunca 13 branşta 102 ülkeden 3 binin üzerinde sporcuyu ağırlayan konteynerler, depremzedeler için gönderildi. Her birinde 6 yatak ve 3 dolabın bulunduğu 56 konteyner, vinçlerle tırlara yüklenip yola çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi, halen 622 personel, 102 iş makinesi, 76 araç ve 22 arama kurtarma aracıyla bölgede çalışıyor. BUSKİ’nin 2 adet su tankeri, 2 adet vidanjör, 10 arıza bakım onarım ekibi ve hasar tespiti için görevlendirdiği 10 mühendisle Kahramanmaraş’ta sürdürdüğü çalışmalarda mesafe aldı. Önceliği sağlıklı içme suyu teminine veren BUSKİ, depremde hasar gören içme suyu hatlarını yeniliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.