SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti binasının kurşunlanması; Şüpheli serbest

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesine ilişkin gözaltına alınan şüpheli, savcılıkta ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 21:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2023 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
İYİ Parti binasının kurşunlanması; Şüpheli serbest

Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına mermi isabet etmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün akşam gözaltına alınan şüpheli M.E'nin (39) Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen şüpheli M.E, Bakırköy Örgütlü Suçlar ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Savcılığın, M.E'nin daha önce herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı ve sabıkasının bulunmaması, kaçma şüphesinin olmaması, silahını teslim edip olayı detaylarıyla anlatması, sabit iş ve ikametgah adresinin bulunmasını göz önünde bulundurarak şüpheliyi serbest bıraktığı öğrenildi.

Şüpheli M.E, savcılıktaki ifadesinde, Zeytinburnu'nda Ambarlı mevkisinde şirketin araçlarının bulunduğu garajda araçlarla ilgili tamir işleri yaptığını anlattı.

Şantiye şefi olarak görev yaptığı alanda güvenlik görevlilerinin de olduğunu ancak çalıştığı şantiyenin alt tarafta kalması nedeniyle güvenlik işleriyle de kendisinin ilgilendiğini savunan M.E, çalışanlardan birinin akşam saatlerinde kendisini arayarak çevre tellerin kesildiğini söylemesi üzerine saat 21.00 sıralarında ruhsatlı silahını alarak şantiyeye gittiğini belirtti.

M.E, hırsızlarla münakaşa yaşayabilme endişesiyle silahını yanına aldığını anlatarak, "Şantiyeye gelip genel bir kontrol yaptım, işçi arkadaşlar konteynerda istirahatteydi. Yalnız olduğum süreçte şantiyenin E-5 kara yolu tarafından 3 kişinin tırın fren ön diski dediğimiz ağır malzemeyi taşımaya çalıştıklarını gördüm. Bölge karanlıktı. Şahısları gördükten sonra havaya doğru 3-4 el ateş ettim. Ancak şahıslar, sanırım kuru sıkı sanarak oralı olmadılar. Aramızda 20-25 metre mesafe vardı. Yüzleri karanlıktan dolayı görünmüyordu. Üzerlerine birkaç adım daha yaklaşıp 3-4 el havaya doğru tekrar ateş ettim." ifadelerini kullandı.

Bu esnada moloz yığınına düştüğünü ve sinirlenerek ayağa kalktığını ifade eden şüpheli M.E, E-5 kara yolu istikametindeki yöne doğru sayısını hatırlamadığı şekilde ateş ettiğini ve şahısların bunun üzerine eşyaları bırakıp kaçtığını iddia etti.

"Hedefim parti binası değil"

Şüpheli M.E, dün öğle saatlerinde İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına gelen mermilerle ilgili konuyu aynı şirkette çalıştığı bir kişinin kendisine söylediğini anlatarak, şunları anlattı:

"Konuyu öğrenince eve geçip ruhsatlı silahımı alarak şantiyeye döndüm. Zaten polislerin şantiyede beni beklediğini biliyordum. Orada polislere durumu izah ettim ve silahımı teslim ettim. Attığım mermilerin İYİ Parti'ye geleceğini hiç düşünmedim. Aradaki mesafeyi tam olarak bilmiyorum. Şantiyemizin bulunduğu yer ile İYİ Parti'nin arasında yükseklik anlamında kot farkı vardır. Son yaptığım atışlar aslında ne hırsızlık yapanlara ne de tam karşıya doğruydu. Yere ateş ettim. Toplamda 10-12 civarında atış yaptığımı tahmin ediyorum. Başka türlü gayem olsa ruhsatlı silahımla hareket etmezdim. Hedefim kesinlikle parti binası değil."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.