SON DAKİKA
Hava Durumu

Hatay'da üç bölgede kurulan konteyner evlerin kurumu hızlandırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da depremzedeler için 3 ayrı bölgeye kurulacak konteyner evlerden 300'e yakınının montajını tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Hatay'da üç bölgede kurulan konteyner evlerin kurumu hızlandırıldı

Hatay'ın Defne ilçesinde Dursunlu, Narlıca ve Orhanlı köylerinde çadır kampların ve konteynerlerin kurumu hızlandı. Sevgi Parkı'nda kurulu olan çadırlarda kalan halk, dün çoğunlukla Dursunlu bölgesinde kurulan çadırlara taşındı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kentte üstlendiği görev kapsamında 3 bölgede 110 bin metrekare alanda konteyner kentler oluşturacak.

Afetzedelerin çadırlardan konteyner kentlere bir an önce geçebilmesi için çalışmalara hız veren ekipler, söz konusu bölgelerde sağlık ocağı, ibadethane, berber, çocuk oyun alanları, örgün eğitimi devam ettirebilecekleri çok amaçlı çadırlar, yemekhane ve çamaşırhane gibi sosyal yaşam alanlarını da oluşturacak.

Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkılarıyla sağlanan konteyner evlerle alanları doldurmaya başladı.

50 bin metrekare alandan oluşan iki bölgenin altyapısını tamamlayan ekipler, bu bölgelerde konteyner kurulumunu hızlandırdı. 112 konteyner kurulumunun planlandığı birinci bölgede 70 konteyner ev kuruldu. 504 konteynerin yer alacağı ikinci bölgede de kurulumu tamamlanan konteyner ev sayısı 200'ü aştı.

Yaklaşık 1000 konteynerin bulunacağı 3'üncü bölgede ise zemin güçlendirme ve dolgu çalışmaları tamamlanırken, altyapı çalışmaları hızla devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.