SON DAKİKA
Hava Durumu

Gazetecilerden vekillere çağrı: Dezenformasyon yasasına hayır deyin

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Lokali'nde bir araya gelen gazeteciler, yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak olan "basına ve sosyal medyaya sansür yasası" için vekillere "Kendi sesinizi duyurmak istediğinizde, sesinizi duyurabilecek gazeteciler kalsın istiyorsanız bu yasaya hayır deyin." çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2022 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Gazetecilerden vekillere çağrı: Dezenformasyon yasasına hayır deyin

Kamuoyunda "basına ve sosyal medyaya sansür yasası" olarak kabul edilen yasaya, ÇGD, DİSK Basın İş ve TGS, Türkiye genelinde yapılan açıklamalarla tepki gösterdi. 

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şube Lokali'nde bir araya gelen gazeteciler, yarın Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak yasa için vekillere "Kendi sesinizi duyurmak istediğinizde, sesinizi duyurabilecek gazeteciler kalsın istiyorsanız bu yasaya hayır deyin." çağrısında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan ÇGD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Ozan Kaplanoğlu, "AKP ve MHP iktidarı, Türkiye'nin hemen hemen her alanda dağ gibi büyüyen sorunlarına çözüm bulmak yerine, bunların konuşulmasını, yazılmasını engellemek için bir baskı düzenlemesini Meclis gündemine taşımış durumda. Tüm yapıcı önerilere rağmen Meclis komisyonlarından geçirilen yasa teklifi, doğrudan basın özgürlüğünü hedef almakla beraber, düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik yeni kısıtlamalar içermekte." diye konuştu.

İktidara karşı her türlü eleştirinin suç haline getirilmeye çalışıldığını ifade eden Kaplanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:,

"Yalnızca engellemelerden söz etmiyoruz. Sosyal medyada yazılan, paylaşılan, haber olarak sunulan tüm bilgiler artık iktidarın muğlak suç tanımının süzgecinden geçecek. Bu yasa teklifi, iktidarın beğenmediği tüm bilgilerin, gerçeklerin saklanması; gerçeği dile getirecek herkesin hapsedilmesi anlamına gelmekte. Bu yasa teklifi, hali hazırda zamanının büyük bir çoğunluğunu adliye koridorlarında haklarında açılan davalarla harcamak zorunda kalan gazetecilerin, muğlak bir tanımla birer suçluya dönüşmesi anlamına gelmektedir. Bu yasa teklifi, sosyal medyada tek bir paylaşımla 3 yıl hapis cezası alınabileceği anlamına gelmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.