SON DAKİKA
Hava Durumu

Emekli Vali Hikmet Tan hayatını kaybetti

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören emekli Vali, Osmangazi ve Yıldırım eski Kaymakamı Hikmet Tan, Ankara'da 82 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2023 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2023 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Emekli Vali Hikmet Tan hayatını kaybetti

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören emekli Vali Hikmet Tan, Ankara'da 82 yaşında hayatını kaybetti.

Bursa'da 1997-2002 yılları arasında Osmangazi ve Yıldırım Kaymakamı olarak görev yapan Hikmet Tan, 2002 yılında Van'a Vali olarak atandı. 2002-2005 arasında Van ve Adıyaman Valiliği yapan Hikmet Tan emekli olduktan sonra Ankara'ya yerleşti.

Tiyatro sanatçısı ve Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ve televizyon dünyasının tanınan ismi Erkan Tan’ın babası olan Hikmet Tan yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süredir Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Hikmet Tan, Olay Gazetesi eski Yazıişleri Müdürü Gürsel Bayraktutan'ın kayınpederiydi.

Emekli Vali Hikmet Tan için yarın ilk olarak İçişleri Bakanlığı önünde tören yapılacak. Tan, buradaki törenin ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra aynı mezarlıkta son yolculuğuna uğurlanacak.

Hikmet Tan, 2020 yılında eşi ve kızı ile birlikte Bursa Valisi Yakup Canpolat'ı ziyaret etmişti

Hikmet Tan kimdir?

1941 yılında Şırnak'ta doğan Hikmet Tan, 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Şebinkarahisar kaymakam vekilliğinin ardından Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi(Bursa), Yıldırım (Bursa) ve Tirebolu kaymakamlıkları yapan Tan, Van ve Adıyaman valilikleri yaptı. Sevdeğer Tan ile evli olan Hikmet Tan, Erkan Tan ve Arzu Tan Bayraktutan'ın babasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.