SON DAKİKA
Hava Durumu

Eker: Sıcaksu'da yanlıştan dönülmeli

BTSO Meclis Üyesi ve TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, TOKİ'ye konut alanı olarak tahsis edilen Sıcaksu (Tabakhaneler) bölgesinin ‘turizm köyü’ olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2022 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2022 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Eker: Sıcaksu'da yanlıştan dönülmeli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi ve TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, BTSO’nun Ekim ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Sıcaksu (Tabakhaneler) bölgesinin ‘turizm köyü’ olması gerektiğini söyledi.

BTSO’ya kayıtlı seyahat acentaları ve turizmcilerden oluşan 42. Meslek Komitesi’nden Meclis üyeliğine seçildiğini ve turizmciler adına Bursa için bir yanlıştan dönülmesi için söz aldığını belirten Hasan Eker, “Turizm Bölgesi adına istimlak edilen Sıcaksu (Tabakhaneler) Bölgesinin maalesef 692 konut ve 93 dükkan ile konut alanı sadece küçük bir kısmının termal alan olacağı, TOKİ tarafından ihalenin kazanıldığı geçtiğimiz yıl kamuoyuyla paylaşıldı. Bu alan Merinos AKKM, Kültürpark, Botanikpark, Çekirge otelleri gibi bir bölgenin tam ortasında, termal suyun üstünde, tarihi şehir merkezine yürüme mesafesinde çok önemli bir bölgedir” dedi.

Sözlerinin devamında Bursa’da konut yapılacak pek çok alanın olduğunu, ama turizm bölgesi için Sıcaksu’dan (Tabakhaneler) daha uygun bir alan bulunmadığını ifade eden Hasan Eker, “Bu bölge yaşanabilir bir Bursa için, trafik sıkışıklığının daha da artmadığı bir Bursa için mutlaka turizm bölgesi olmalı. Büyükşehir Belediyesi Hanlar Bölgesi’ni açtı, minnettarız, teşekkür ederiz. Gelin bir güzel projeye daha imza atın, burayı turizm bölgesi yapın, belediyemizi ayakta alkışlayalım” şeklinde konuştu.

Konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iyi anlatılması halinde yanlıştan dönüleceğine inandığını belirten Hasan Eker, konuşmasının sonunda, “Bu yapılırsa Bursa kazanır, Bursalılar kazanır. Sıcaksu ‘turizm köyü’ olsun. Bir kenti turizme göre planlamak, yaşanabilir bir Bursa planlamaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.