SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyarbakır'da gergin gün: 6 yaralı

BDP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Hükümet Adım At" yürüyüşüne polis müdahale etti. Grupta yüzü maskeli bazı kişilerin polise taş atmasının ardından müdahaleyle başlayan olaylarda 1'i polis, 1'i gazeteci 6 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2013 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2013 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Diyarbakır'da gergin gün: 6 yaralı

BDP il binasının önünde toplanan ve aralarında bağımsız Van milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu grup Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi.

Turgut Özal Bulvarı üzerine gelen gruba polis izin vermedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine Tuğluk, parti otobüsü üzerine çıkarak basın açıklaması yapmaya başladı.

Tuğluk'un konuşmaya başlamasıyla, gruptan yüzleri maskeli bazı kişiler, güvenlik önlemi alan polislere taş attı. Polis ekipleri ise göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti.

Daha sonra gruptan bazı kişiler polise havai fişek, taş ve molotofkokteylleri ile saldırdı.

Olaylar sırasında biri polis, biri gazeteci 6 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Yürüyüşler

Bu arada, BDP Gaziantep İl Teşkilatı tarafından organize edilen yürüyüşte ise, bir grup partili pankart ve sloganlar eşliğinde Güzelvadi Mahallesi parkına kadar yürüdü. Burada 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, sürece ilişkin isteklerini içeren basın açıklamasının ardından dağıldı.

Mersin'de de BDP İl Teşkilatı tarafından "Hükümet Adım At" yürüyüşü düzenlendi.

Parti binası önünde toplanan grup, slogan atarak Atatürk Caddesi'nden Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. Grup okunan talep metninin ardından olaysız olarak dağıldı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.