SON DAKİKA
Hava Durumu

Depremden saatler sonra kurtarıldılar

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen şehirlerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Depremden saatler sonra kurtarılan insanlar umut oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 23:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Depremden saatler sonra kurtarıldılar

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen şehirlerde  AFAD, UMKE, itfaiye, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Adıyaman

Ekipler, Ali Taşı Mahallesi 1302 Sokak'ta yıkılan binanın enkazından 15 yaşındaki Mahmut Nebi Uygul'u kurtardı. Depremden 35 saat sonra kurtarılan Uygul, hastaneye kaldırıldı.

Baba Mustafa Uygul, oğlunun enkazdan çıkarılmasının mutluluğunu yaşadığını, kurtarılan diğer oğlunun da ameliyat için Ankara'ya götürüldüğünü belirtti.

Hatay

Hatay'da, arama kurtarma çalışmaları sürdüren Tuzla Belediyesi ekipleri, Antakya'daki 2 binanın enkazında, anne ve kızı ile yaşlı kadına ulaştı.

Ekiplerin çalışması sonucu 4 yaşındaki Zeynep ile annesinin yanı sıra 60 yaşındaki Mihriye isimli kadın kurtarıldı. Depremzedeler, sedyeye alınarak sağlık çalışanlarına teslim edildi.

Maden işçileri, Hatay'da 5 yaşındaki kız çocuğunu enkazdan kurtardı

Genel Maden İşçileri Sendikası'ndan (GMİS) yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle bölgedeki çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

TTK Amasra Müessesesi çalışanı madencilerin, görev yaptıkları Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, 5 yaşındaki Sidra isimli çocuğu enkaz altından kurtardığı aktarılan açıklamada, "Kardeşleri 8 aylık Nur ve 3 yaşındaki Seyfettin'den ise ne yazık ki güzel haber veremedik. Mekanları cennet olsun. Sidra sağlık kontrollerinin ardından ailesine teslim edilecek." ifadelerine yer verildi.

İstanbul'dan giden ekip Hatay'da 3 kişiyi enkazdan çıkardı

Ataşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ATAK), Hatay Reyhanlı'da yaptığı arama kurtarma çalışmalarında enkaz altından 3 depremzedeyi kurtardı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Hatay'a giden ATAK ekibi, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı personel ve belediye çalışanları ile 2 arama kurtarma köpeğinden oluşan ekip, Reyhanlı'da depremde yıkılan bir evin enkazından 8 yaşlarında "Metehan" isimli erkek çocuğunu kurtardı.

İlçenin farklı noktalarında da enkaz kaldırma çalışması yapan ATAK ekibi, 38 yaşındaki Ali Merdan Köleoğlu ile bir depremzedeyi de sağ çıkararak olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı.

37 saat sonra 24 yaşındaki Kerimcan Biter enkazdan çıkarıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, Hatay'da depremden 37 saat sonra 24 yaşındaki Kerimcan Biter'i enkazdan sağ olarak kurtardı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ekiplerin çalışması sonucu Biter'in kurtarılma haberini sosyal medya hesabından "Ekiplerimiz Kerimcan'ı kurtardı. Hamdolsun." paylaşımıyla duyurdu.

Depremden bir kişiyi daha sağ olarak kurtaran ekipler, çalışmalarına devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda 1259 personel Hatay'da arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Hatay'da depremden 39 saat sonra 10 yaşındaki kız çocuğu kurtarıldı

Depremlerde yıkılan İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki 5 katlı Ahlaz Apartmanı'nda arama kurtarma çalışması sürüyor.

AFAD koordinasyonundaki GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekiplerince yürütülen çalışmalarda, Suriye uyruklu 10 yaşındaki Ediba Elfaris'e ulaşıldı.

Sedyeye alınarak alkışlar eşliğinde ambulansa taşınan çocuk, tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Gaziantep

Merkez Şehitkamil ilçesindeki 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altında olduğu belirlenen 35 yaşındaki Filiz Abar, yaklaşık 34 saat sonra kurtarılarak çevredeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Abar'ın kurtarılışını sevinçle izleyen ağabeyi Adnan Abar, "Allah'a bin şükür olsun, kurban olduğum Allah, herkese yardım etsin. Geri kalanlar da çıkacak inşallah. Allah'ıma güveniyorum, çalışanlara, devletimize Allah yardım etsin, herkes Allah'a sığınsın. Ekipler canla başla çalışıyorlar. İnşallah devamını da getirecekler." diye konuştu.

Yıkılan binanın enkazından 40 saat sonra çift ve ikiz bebekleri sağ çıkarıldı

Gaziantep'te yıkılan bir binanın enkazından bir çift ile ikiz bebekleri sağ kurtarıldı.

Merkez Şehitkamil ilçesindeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda 5 katlı Bahar Apartmanı'nın çökmesi sonucu enkaz altında kalanların kurtarılması amacıyla AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Ortam dinlemesinin ardından enkazın altında olduğu belirlenen 1,5 yaşlarındaki Amine Elçin ve ikizi Ahmet Erbay depremden yaklaşık 40 saat sonra kurtarıldı.

Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta 11 kişiyi enkaz altından kurtardı

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlığa bağlı ekiplerin Kahramanmaraş'taki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, ekiplerin enkaz altında kalan 11 kişiyi kurtardığı, 20 kişinin ise cansız bedenine ulaştığı bildirildi.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında 400'den fazla Azerbaycanlı personel görev alıyor.

Kahramanmaraş

Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş'ta depremden 39 saat sonra anne ve babasıyla bir kız çocuğunu enkazdan sağ olarak kurtardı. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeye giden ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu, Trabzon Caddesi'ndeki Sabancı Apartmanı'nın enkazından anne ve babasıyla bir kız çocuğu kurtarıldı.

Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürü Yetkin Aydıner, ekiplerin çalışması sonucu 3 kişinin kurtarılmasını sosyal medya hesabından "Kurtardık, hamdolsun." paylaşımıyla duyurdu.

Yaklaşık 3 saat önce de Trabzon Caddesi'nde bir apartmanın enkazından çıkardıkları bir kişiye botlarını veren itfaiye personelleri, çalışmalarına devam ediyor.

Merzifon Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 6 personel ve 2 araçla Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Malatya'da 42 saat sonra enkazdan 3 kişi yaralı kurtarıldı

Doğanşehir ilçesinde, yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Bostanbaşı Mahallesi'nde yıkılan 8 katlı Özpolatlar Apartmanı enkazından depremden 42 saat sonra Berra Sarıbaş (10), Bekir Doğan (37) ve Alptekin Sarıbaş (6) kurtarma ekiplerince yaralı çıkarıldı.

Ambulanslara alınan 3 kişi sağlık kontrollerinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.