SON DAKİKA
Hava Durumu

Değerli maden yüklü tırları gasbettikleri ortaya çıktı

Bursa merkezli suç örgütü operasyonunda yakalanan şüphelilerin, yurt dışından gelen değerli maden yüklü tırları silah zoruyla gasbettikleri öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2022 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2022 21:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Değerli maden yüklü tırları gasbettikleri ortaya çıktı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Manisa ve Artvin'de düzenlediği ve gözaltına alınan 18 zanlıdan 11'inin tutuklandığı operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Şüphelilerin yurt dışından özellikle Türk cumhuriyetlerinden gelen tırları sınır kapılarında takibe aldıkları, bir süre sonra durdurup şoförlerini silah zoruyla alıkoyup kasalarındaki değerli maden ve metalleri gasbettiği belirlendi.

Polis kamerasıyla kaydedilerek paylaşılan operasyon görüntülerinde, Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle baskın yapılan adreslerde şüphelilerin gözaltına alınması yer aldı. Kayıtlarda, bir şüphelinin üzerine çarşaf örterek saklandığı balkonda yakalandığı görülüyor.

Ne olmuştu?

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt kapsamında silahlı yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 18 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri savcılık sorgusunun, 6'sı çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrolle serbest bırakılmış, V.K, C.B, A.B, E.A, İ.K, S.K, F.Y, M.Ç, K.K, M.D. ve D.G. tutuklanmıştı.

Operasyonda 4 ruhsatsız tabanca ve 9 fişek ele geçirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.