SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Valiliğinden "deprem yardımına ihtiyaç kalmadığı" iddialarına yalanlama

Bursa Valiliği bazı sosyal medya hesaplarından "deprem bölgesinde yardıma ihtiyaç kalmadığı" şeklindeki iddiaları yalanladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2023 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2023 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Valiliğinden "deprem yardımına ihtiyaç kalmadığı" iddialarına yalanlama

Bursa Valiliği tarafından, sosyal medyada "deprem bölgesinde yardıma ihtiyaç kalmadığı" yönündeki paylaşımlara ilişkin açıklama yapıldı.

Bazı sosyal medya hesaplarında deprem bölgelerinde yardıma ihtiyaç kalmadığı, depoların dolduğu ve hiç yer kalmadığı gibi asılsız paylaşım ve söylemlerin olduğunun tespit edildiği belirtilen Valilik açklamasında, resmi kurumlar ve Valiliğin resmi duyuruları dışında yapılan açıklamaların ve sosyal medya paylaşımlarının dikkate alınmaması istendi. Açıklamada, "İçinde bulunduğumuz durum uzun soluklu bir süreci gerektirmektedir. Yaşanan felaketin büyüklüğü dikkate alındığında şu ana kadar yapmış olduğunuz fedakarlıkların ve yardımlarınızın artarak devam etmesi, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermede büyük önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca yapılacak sosyal yardımların, kaymakamlıklar ve Buttim Tüyap Fuar alanında AFAD deposunda kabul edildiği kaydedilerek, öncelikli ihtiyaç listesi paylaşıldı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gün dayanışma ve yardımlaşma günü. Lütfen yardımlara devam edelim. Yardım toplarken valiliklerimizce ilan edilen ihtiyaç olan malzemelerin öncelikli olmasına dikkat edelim." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.