SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı

Gaziantep’ten getirilip logo basılarak Bursa'da üretilmiş gibi yeniden deprem bölgesine gönderilen deprem çadırları ile ilgili hakkında soruşturma başlatılan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, görevden alındı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2023 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2023 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür görevden alındı

Gaziantep'ten alınıp Bursa'da MEB logosu basılarak yeniden deprem bölgesine gönderilen çadırlarla ilgili olarak; Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün görevine Cumhurbaşkanı kararıyla, son verildi. Serkan Gür, 28 Şubat tarihinde geçici görevle koordinatör olarak Hatay'da görevlendirilmiş, yerine de Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük geçici olarak getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, 18 Şubat’ta Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde depremzedelere çadır üretmek için atölyeler kurulduğunu, metal aksamların bu okuldaki atölyelerde üretildiğini, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyesinde dikildiğini söylemişti. Özer’e göre AFAD standartlarında üretilen 410 adet afet çadırı, tırlara yüklenerek 22 Şubat’ta Bursa’dan deprem bölgesine gönderilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Serkan Gür ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki bazı yöneticiler hakkında bir ay önce soruşturma açıldığını, ayrıca iki ayrı inceleme ve soruşturma daha başlatıldığı açıklamıştı.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, 7 Mart'ta yaptığı basın açıklamasında, Bursa'daki okullarda üretildiği söylenen çadırların Gaziantep’ten alınarak Bursa’ya üzerine logo basılması için getirildiğini ve sonrasında deprem bölgesine gönderildiğini söylemişti.

Toy’a göre söz konusu video yardımlaşma, üretkenlik ve teknik liselerin işlevseliğinin değil, ‘düzenbazlığın, fırsatçılığın ve vicdansızlığın’ filmiydi ve “Sadece bir algı oyunu ve senaryoya bağlı gösteriden ibaret”ti. Zira Özer’in Bursa’daki okullarda üretildiğini söylediği çadırlar aslında sırf üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logo yapıştırılması için Gaziantep’ten Bursa’ya getirtilmiş, işlemin ardından yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderilmişti.

Tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), iki gün önce yayınladığı yazılı açıklamada iddia hakkında soruşturma başlatıldığı duyurmuştu.

Bursa İl Milli Eğitim’de başlatılan ikinci bir soruşturma kapsamında ise daha önce 7 kişi görevden alınmıştı.

Serkan Gür, 28 Şubat tarihinde geçici görevle koordinatör olarak Hatay'da görevlendirilmiş, yerine de Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük geçici olarak getirilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.