SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'dan deprem bölgesine malzeme desteği

Bursa'da İl Sağlık Müdürlüğü, belediyeler, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarında deprem bölgesine gönderilmek üzere yardım toplanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'dan deprem bölgesine malzeme desteği

Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinden toplanan tıbbi malzemeler, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep'e doğru yola çıktı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları sürerken, ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerle ilgili Bursa'da çalışma başlatıldı.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kentteki kamu hastanelerinden toplanan tıbbi malzemeleri taşıyan tırlar, Gaziantep'e gitmek üzere yola çıktı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, şunları kaydetti:

"Depremden kısa bir süre sonra arama kurtarma çalışmalarına katılması için müdürlüğümüze bağlı UMKE ve 112 personellerinden oluşan toplam 21 araç ve 80 kişilik ekibimizi bölgeye hızlıca sevk ettik. Bugün de tıbbi malzemelerimizi taşıyan tırlarımızı bölgeye gönderiyoruz. İlimizden deprem bölgesine gerek personel gerekse tıbbi yardım gitmeye devam edecek."

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Gaziantep'e yardım

Depremin ardından bölgeye su, erzak ve mobil mutfak gönderen, arama kurtarma çalışmaları için itfaiyeyi seferber eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, enkaz kaldırma çalışmaları için de 15 iş makinesi ve 50 personeli Gaziantep’e gönderdi. Büyükşehir'in bölgeye ulaştırdığı araç sayısı 65'e, personel sayısı da 233'a ulaştı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başlatılan yardım seferberliği devam ediyor. Depremin hemen ardından 5 araç ve 22 itfaiye personelini arama kurtarma çalışmaları için Malatya’ya gönderen Büyükşehir Belediyesi, 5 Tır su, 1 Tır gıda ve Burfaş bünyesindeki mobil mutfağı 45 personelle Gaziantep’e göndermişti.

İş makineleri bölgede

Bölgede enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılacak araç ve ekipman yetersizliği nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki 1 beko loder, 2 lastikli ekskavatör, 5 paletli ekskavatör, 1 loder, 1 dozer ve 5 kamyondan oluşan 15 araç, 50 personelle dün akşam saatlerinde Gaziantep’e gönderildi. Bölgeye ulaşıp, enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmaya başlayan iş makineleri ve personel, 24 saat esasına göre çift vardiya hizmet verecek ve depremin yaraları tamamen sarılana kadar bölgede kalacak.

Siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarında yardım toplanıyor

Siyasi partilerin il ve ilçe başkanlıklarında yardım toplama çalışmaları devam ediyor. 

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, depremin haber alınmasıyla birlikte yardım için harekete geçildiğini belirterek, CHP ilçe örgütlerinin yanı sıra 6’lı masa partilerinin de desteğiyle gerçekleşen kampanyaya Bursalıların gösterdiği duyarlılık ve dayanışmaya teşekkür etti. Özkan, battaniyeden gıdaya, bebek bezinden ayakkabıya kadar bütün malzemelerin ayrı ayrı kolilenip, bir an önce bölgeye ulaştırılması için çaba gösterildiğini vurguladı. CHP’li Bursa belediyelerinin kampanyasıyla ilk 24 saatte 35 TIR ve 2 kamyon dolusu malzeme bölgeye gönderildi. CHP’nin 17 ilçe başkanlığında ve belediyelerde yardım toplama çalışmalarına devam ediliyor.

Nilüfer Belediyesi’nin deprem bölgesindeki vatandaşlar için başlattığı yardım kampanyası kapsamında bölgeye ilk etapta 2 TIR dolusu yardım malzemesi ile su gönderildi. Daha sonra yola çıkanlarla birlikte 22 TIR ve 2 kamyon dolusu yardım malzemesi gönderilmiş oldu. Nilüfer Belediyesi’nin Alaaddinbey Hizmet Binası ve İhsaniye Mahallesi’ndeki Agora Çarşısı karşısında bulunan Zabıta Müdürlüğü’nde yardım toplama çalışmalarına devam ediliyor. Nilüfer’den ayrıca iş makinesi olarak 2 kepçe ve 2 kamyon bölgeye gönderildi.

Mudanya Belediyesi de yardım kampanyası başlatırken, vatandaşlar tarafından getirilen ihtiyaç malzemeleri Mudanya Belediyesi Zeytin Dalı Biriminde toplanıyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kışlık çadır, ısıtıcı, kuru gıda, kullanılmamış kışlık giyecek, battaniye, bebek bezi, bebek maması önemli ihtiyaç malzemesinin deprem bölgesine acilen ulaştırılmak üzere yola çıkarıldığını kaydetti. Mudanya’dan 1 TIR su, 3 TIR zemin malzemesi ile gıda ve yiyecek yol çıkarıldı.

Bu arada Mudanya Belediyesi’nin 28 gönüllü personeli ile Arama Kurtarma Birliği MAK da 16 üyesiyle AFAD koordinasyonunda Kahramanmaraş’taki arama-kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın çağrısıyla Gemlik de tek yürek oldu. Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği yardım kampanyasında toplanan malzemelerle dolu 9 TIR deprem bölgesine hareket etti. 24 kişilik arama kurtarma timini de deprem bölgesinde görevlendiren Gemlik Belediyesi ayrıca iş makinelerini de AFAD koordinesinde kullanılmak üzere depremin olduğu bölgelere sevk etti. Gemlik’ten toplamda 9 TIR yardım malzemesi, 2 ekskavatör, 1 loder ve 1 JCB deprem bölgesine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.