SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Kılıçdaroğlu'nun seçim afişini asan 5 genç gözaltına alındı

Bursa'da Tophane Surları'nda Kemal Kılıçdaroğlu afişi asan 5 kişi gözaltına alındı. İfade işlemlerinin ardından gözaltına alınan 5 kişi serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2023 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa'da Kılıçdaroğlu'nun seçim afişini asan 5 genç gözaltına alındı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi Tophane Surları'nda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu afişleri asan 5 kişi sabah saatlerinde ‘izinsiz pankart asma’ suçlamasıyla gözaltına alındı.

CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan, CHP Bursa Milletvekili Av. Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun afişlerini asmaya çalışan beş kişinin gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi:

"Kendilerini ziyaret ettik. İfadelerin alınmasından sonra serbest bırakılacakları söylendi. Biz işlemleri takip ediyoruz. Yapılan işlem seçim kurulunun yetkisinde olmasına rağmen, biz usulsüz olduğuna inanıyoruz. Bununla ilgili beyanımızda bulunacağız. Şikayetimizi yapacağız ama şimdilik arkadaşlarımızın ifade alması sonrası salınmasını bekliyoruz. Daha sonra hukuken yapılacak işlemlere arkadaşlarımız salındıktan sonra bakacağız."

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da süreci takip ettiğini belirterek şöyle dedi:

“Seçim sürecinin usulüne uygun, hukuka uygun bir şekilde gerçekten huzur içerisinde sürdürülmesi için zaten Cumhuriyet Halk Parti olarak gereğini yapıyoruz, yapacağız. Bütün seçmenlere görevlerini yapmaları için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Aynı şekilde oy kullanma süreci tamamlandıktan sonra herkesin oyuna sahip çıkmasını istiyoruz.”

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz da seçim sürecinde yaşanan adaletsizliklere işaret ederek şöyle konuştu:

“Yaklaşık 1.5 aydır sahada olan örgütlerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Arkadaşlarımız gözaltına alındı, işlemleri sürüyor. Ancak bugün baktığımızda adalet isteğimizi tekrar dile getiriyoruz. Madem ortak zeminde çalışma yapılacaksa herkese eşit şekilde davranılması gerekir. Size görüntüyü göstermek istiyorum. İznik Belediyesi bir kamu kuruluşudur. Bir Cumhurbaşkanı adayının posteri günlerdir durmaktadır. Buradan yetkililerin dikkatine sunuyoruz.”

İfade işlemlerinin ardından gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.