SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Barosu'ndan saat sınırlamasına dava

Bursa Barosu, Bursa H ve E Tipi cezaevlerinde tutuklu-avukat görüşmelerine saat sınırlaması getiren düzenlemelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Bursa Barosu'ndan saat sınırlamasına dava

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün iç yönergesine H Tipi Cezaevi'ne ilişkin “Kurum düzeni çerçevesinde; kurum kapasitesinin üzerinde hükümlü ve tutuklu barındırılması, personel sayısının yetersiz olması, hükümlü-tutuklu profili ile kurumun güvenlik durumu göz önüne alınarak kurumda bulunan tutuklular avukatlarıyla her gün 08.00-24.00 saatleri arasında ve konuşulanların başkalarının duyamayacağı, ancak; görüşmenin görevlilerle izlenebileceği bir ortamda, açık görüş usulüne tabi olarak görüşürler” şeklinde ekleme yapıldı.

E Tipi Cezaevi iç yönergesine ilişkin olarak da aynı sınırlama “görülen lüzum üzerine” denilerek getirildi.

Bursa Barosu adına Yönetim Kurulu Üyesi Av. İsmail İşel tarafından Danıştay'a açılan yürütmeyi durdurma istemli davalarda, Anayasa'nın 13. maddesi uyarınca temel hak ve özgürlüklerin ancak kanunla sınırlandırılabileceği belirtildi. Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun Müdafi ile Görüşme başlıklı madde 154/1 ve Yine Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un Tutukluların Hakları başlıklı madde 114/5 hükümleri gereğince de yapılan değişikliğin kanuna açıkça aykırı olduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.