SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolar/TL, 28 Mayıs'tan sonra rekor kırmaya devam ediyor

28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yükseliş eğilimine geçen Dolar/TL, haftanın ikinci gününde de rekor kırdı. Dolar, 21,67 seviyesinden başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Dolar/TL, 28 Mayıs'tan sonra rekor kırmaya devam ediyor

28 Mayıs'taki ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra yükseliş eğilimine geçen döviz kuru, kabine değişikliğinin ardından haftaya yükselişle başladı.

Dolar/TL, salı gününe yeni bir rekor kırarak 21,67 seviyesinden başladı. İlk kez 23 TL sınırını aşan Euro/TL, 23,71 seviyesine ulaştı. Dolardaki yükseliş eğilimiyle gram altın fiyatı 1.350 liranın üzerine çıkarak rekor kırdı.

Borsa ilk işlem gününde yaklaşık 3 ayın zirvesine yükseldi. BIST100 endeksi 5 bin 300 puanı geçerek mart başından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilmesi fiyatlamalarda etkili oluyor.

Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, "Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.